Nu știu cum e la voi, dar la noi, de când cu izolarea, copilul tot cere să ronțăie câte ceva … „Mami, am poftă de ceva … „. Adesea se întâmplă să poftească un măr, dar alteori are pofte greu de identificat. Nu știe exact de ce îi este poftă, dar știe clar că ar ronțăi ceva. 🙂

Dacă uneori „scap” cu un măr, alteori trebuie să îi asigur pofta cu ceva bun, pe cât se poate, pregătit în casă. Știu sigur că nu dau greș cu biscuiții. Mai mult decât atât, biscuiții mă ajută să împușc 2 iepuri dintr-o lovitură: asigur pofta de ronțăială și facem o activitate împreună. De cele mai multe ori, atunci când coacem biscuiți, știu că mă pot baza pe ajutorul ei. Îi place foarte mult să mă ajute în bucătărie, în special dacă pregătim ceva dulce sau dacă avem de făcut preparate care implică aluat de modelat. 

Ultimii biscuiți pe care i-am făcut sunt frumoși și gustoși, nu prea dulci și nici prea greu de realizat. Sunt niște biscuiți în 2 culori, numai buni de bucurat ochii, de pus la muncă mânuțele harnice ale celor mici și de umplut burticile pofticioase. 

 

 

Ingrediente: 

Pentru aprox. 40 de biscuiți

  • 130g unt (82% grăsime)
  • 230g făină albă 
  • 1 ou
  • 80g miere
  • 1 lg pudră de cacao (10-12g)
  • 1 lgță praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lgțe esență de portocală sub formă de pulbere (opțional)
  • vanilie (opțional)

+ 1 gălbenuș (pentru a unge biscuiții)

 

 

Mod de preparare: 

 

 

Pasul 1

În bolul mixerului, untul moale, la temperatura camerei, l-am amestecat cu mierea. Apoi, am adăugat oul. 

 

 

Pasul 2

În compoziția de mai sus, am încorporat făina amestecată cu praful de copt, esența de portocală și praful de sare. Dacă nu aveți esență de portocală, o puteți omite ori o puteți înlocui cu o altă esență sau aromă. Puteți folosi lămâie, vanilie, lavandă, etc. Am obținut un aluat fin, modelabil. 

Esența de portocală pe care eu o folosesc este sub formă de pulbere. Mai exact, este coajă de portocală uscată și măcinată. Se găsește în magazinele bio. 

 

 

Pasul 3

Am împărțit aluatul în 2 părți egale. Una am lăsat-o simplă, iar în cea de-a doua am încorporat, cu mâna, pudra de cacao. O puteți înlocui cu pudră de roșcove. 

 

 

Pasul 4

Pe o foaie de silicon, pudrată cu puțină făină, am întins într-o foaie subțire aluatul simplu. Apoi, cât m-am ocupat de aluatul cu cacao, am dat foaia de aluat simplu la frigider. 

Am întins într-o foaie subțire aluatul cu cacao și am pus-o peste prima foaie, cea din aluat simplu. Am ajustat marginile foilor și le-am rulat. Ruloul obținut l-am împachetat în folie alimentară și l-am dat pus la rece. Îl puteți lăsa la rece pentru 1-2 ore înainte de a tăia biscuiții. Eu l-am lăsat peste noapte. 

Să nu aruncați bucățile de aluat rămase. Antonia le-a mai modelat o dată și le-am adunat sub formă de mini rulou. Am obținut niște mini biscuiți din el. 🙂

 

 

Pasul 5

Am scos ruloul din frigider și l-am feliat. Feliile au avut în jur de 5mm grosime. Le-am așezat într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt și le-am uns cu puțin gălbenuș bătut. Lăsați puțin spațiu (mai mult decât mine) între felii, pentru că biscuiții vor crește la copt. 

 

 

 

Pasul 6

Am încins cuptorul la 170° Celsius, l-am setat să difuzeze căldura sus-jos și am dat biscuiții la copt timp de 15-20 de minute.

 

Au ieșit frumoși, crocanți și aromați. Este posibil să fiți nevoiți să faceți porție dublă sau să repetați rețeta la scurt timp după ce o încercați prima dată. 🙂

 

 

Au fost perfecți! A se observa mânuțele mici în acțiune. 🙂

 

 

Vă aștept să reveniți și să-mi spuneți dacă ați încercat rețeta și dacă a fost pe gustul vostru. 

 

Am avut ajutor și la gătit, dar în special la mâncat. 🙂

 

 

 

Găsiți pe blog și alte rețete de biscuiți:

Biscuiți crocanți

 

 

Biscuiți cu cocos (fără zahăr și fără lactate)

 

 

Biscuiți și fursecuri pentru mese festive

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Biscuiți în 2 culori

  1. Buni rau biscuiți ăștia. Ii fac de mult. Astăzi am făcut doua portii…mărimea a fost gigatica. Se mănâncă cu lapte la noi. De la mic la mare. Calitate cel mai bine.
    Mulțumim Flavia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *