Suntem niște norocoși! Avem acces la atâtea experiențe, gusturi și arome! Le avem pe toate la liber, fără restricții și, în condițiile acestea, îmi e tare ciudă când văd ignoranța din jurul meu, replici ironice și răutăcioase, de genul: „Noi fix cu din astea am crescut!”, „Acum nu-i mai bun x aliment. Numai figuri vrem!”. Eu aleg să văd lucrurile diferit, ca pe niște oportunități. Evoluăm prin explorare și descoperiri de tot felul, inclusiv culinare.

Rețeta de astăzi este una extrem de simplă, dar plină de gust, o combinație extrem de reușită între gustul dulce al mierii și smochinelor și cel sărat, aparte al brânzei proaspete de capră. Tartinele acestea se realizează într-un timp foarte scurt și sunt potrivite pentru un mic dejun, o gustare ori o cină rapidă și își găsesc locul pe masă și ca aperitive.

Dacă aveți vreo reținere în a încerca aceste tartine cu brânză de capră, smochine și miere, vă îndemn să o depășiți și să le dați o șansă acestor bunătăți. Este posibil să-mi mulțumiți mai târziu! 🙂

Ingrediente:

Pentru o porție

  • 50-70g brânză proaspătă de capră
  • 2-3 smochine proaspete
  • miere
  • 2 felii de pâine
  • nuci (opțional)

Mod de preparare:

Pasul 1

Am spălat bine smochinele și le-am feliat. Ele nu se curăță de coajă, ci se consumă ca atare. Se îndepărtează doar codița.

Pasul 2

Pâinea o puteți prăji ușor. Eu am folosit pâine proaspătă (de când cu aparatul dentar, pâinea prăjită rămâne un vis) pe care am uns-o cu brânză proaspătă de capră. De asemenea, pentru niște aperitive mai aspectuoase, puteți tăia o baghetă felii și să așezați pe ele rondele de brânză de capră.

Pasul 3

Pe feliile de pâine am așezat feliile de smochine. Am adăugat un fir de miere și gata tartinele. Opțional, puteți adăuga nucă tăiată în bucăți mai mari sau puteți folosi o pâine cu nuci.

Tartinele acestea le puteți da și la cuptor. Este o variantă pe care îmi propun să o încerc. Le puteți pune la cuptor timp de 3-4 minute, la 200° C, până brânza devine ușor aurie.

În funcție de preferințele pe care le aveți, în combinația aceasta de gusturi se mai potrivește și cimbrul sau menta.

Știam de multă vreme de existența acestor tartine, dar nu am fost niciodată tentată să le încerc pentru că nu mă inspira deloc brânza de capră, după care nu mă dau în vânt, asociată cu smochine. Ei bine, amânarea aceasta nu a fost deloc în beneficiul meu. Cred că aceasta este una dintre cele mai faine descoperiri culinare din ultima vreme.

Voi ați încercat tartinele cu brânză de capră, smochine și miere?


Alte idei de tartine:


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *