Doamne, cât de bune au fost fursecurile astea! Am început cu concluzia, dar trebuia să vă spun lucrul ăsta din capul locului. 🙂

Fursecurile acestea, ca multe alte rețete de pe blog, au și ele o poveste. Înainte de Crăciun, văzusem pe Instagram, la Pandemideea (pe mine mă găsiți aici), o rețetă foarte simplă de amaretti soft. Le-am încercat într-o formă adaptată preferințelor noastre și ne-au plăcut tare mult. După sărbători, am făcut un baigli cu nucă. Mi-a mai rămas nucă, mi-au rămas și 2 albușuri de la alte rețete și căutam să le folosesc. Așa au apărut aceste fursecuri.

Din cantitățile de mai jos mi-au ieșit aproximativ 12-13 bucăți, depinde cât de mari le faceți. Vreo 3-4 bucăți le-am umplut cu fulgi de ciocolată (eram curioasă cum ies) și ambele variante, atât cele simple, cât și cele umplute cu ciocolată, sunt delicioase. Se fac rapid și ușor, fix de ceea ce avem nevoie atunci când ne este poftă de ceva dulce. 🙂

Ingrediente:

  • 100g nucă măcinată
  • 40g făină de migdale
  • 30g făină de cocos
  • 60g zahăr brun
  • 2 albușuri
  • vanilie
  • un praf de sare
  • bucăți de ciocolată (opțional)

Mod de preparare:

Pasul 1

Întâi, am bătut albușurile cu un praf de sare, dar nu am insistat prea mult. Spuma obținută nu a fost foarte fermă.

Pasul 2

Într-un bol am amestecat nuca măcinată, făina de migdale, făina de cocos și zahărul brun.

Pasul 3

Peste ingredientele uscate am adăugat spuma de albușuri. Am adăugat puțină vanilie și am omogenizat ingredientele cu ajutorul unei spatule.

Pasul 4

Am luat câte o linguriță generoasă de compoziție și am format sfere pe care le-am aplatizat ușor. Cum vă spuneam la început, vreo 3-4 fursecuri le-am umplut cu fulgi de ciocolată.

Pasul 5

Fursecurile le-am așezat pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt. Am încins cuptorul la 160° Celsius, cu ventilație, și le-am lăsat la copt pentru aproximativ 18 minute, până au devenit ușor aurii la suprafață.

Indiferent dacă le încercați în varianta simplă sau cu ciocolată, să știți că sunt super gustoase. Sunt crocante în exterior și moi în interior, aromate și nu foarte dulci. Dați-mi de veste dacă le încercați! 🙂

Poftă bună!

Alte rețete de fusecuri și biscuiți:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

6 Comments on Fursecuri cu nucă (fără gluten)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *