lifeisknutts-com

 

 

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: castanele.

 

Luni, 5 decembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Quinoa cu legume (ceapă, dovlecel, morcov, ţelină), cu ierburi de Provence, turmeric şi ulei de măsline.

Gustare: Chec cu fructe uscate (reţeta Cosminei).

CinăSupă cremă de cartof dulce cu conopidă.

 

Supa crema cartof dulce si conopida

 

 

Marţi, 6 decembrie

 

Mic dejun: Frigănele cu banană (reţeta Danei).

Gustare: Pară (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, dovlecel, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Kaki.

Cină: Supă cremă de cartof dulce cu conopidă şi couscous. Am mai avut o porţie mică rămasă din seara precedentă şi am „lungit-o” încât să-i fie suficientă copilului :).

 

 

Miercuri, 7 decembrie

 

Mic dejun: Soufle de mere cu nucă. A fost mama la noi şi ne-a făcut ciorbă de burtă (delicioasă). Ştiţi că nu arunc nimic aşa că trebuia să fac ceva cu albuşurile. A ieşit ceva bun, bun, foooaarte bunnn.

Prânz: Carne de vită cu conopidă, dovlecel, usturoi, cimbru şi ulei de măsline.

Gustare: Clementine.

Cină: Mămăligă cu iaurt.

Soufle de mere cu nuca

 

Joi, 8 decembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Carne de curcan cu paste şi sos de roşii (la creşă).

Gustare: Guacamole cu ardei copt pe felii de pâine integrală.

Cină: Supă cremă de sfeclă a refuzat-o. I-am pregătit repede nişte fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez în care am adăugat o banană mică şi puţină pudră de vanilie.

 

 

Vineri, 9 decembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Peşte cu piure de cartofi şi spanac (la creşă).

GustareGuacamole cu ardei copt pe felii de pâine integrală.

Cină: Mi-am încercat din nou norocul cu supa cremă de sfeclă … degeaba. Aveam cumpăraţi nişte crackerşi bio, fără adaosuri de niciun fel, din castane. Au avut succes alături de o cremă de brânză rapidă (o lingură de ricotta + o linguriţă de smântână).

 

 

Sâmbătă, 10 decembrie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.

Prânz: Supă de pui cu găluşte făcută de mama. Nu există supă mai bună :)! Antonia a scurs mare parte din zeamă şi s-a mulţumit cu morcovii, puiul şi găluştele.

Gustare: Banană.

Cină: Budincă de griş cu nucă de cocos şi pudră de roşcove.

 

 

Duminică,  11 decembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz, cu un măr răzălit (practic, fiert), o lingură de migdale măcinate, scorţişoară şi o linguriţă de pastă din fructe uscate rămasă de la compoziţia turtei dulci.

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, ceapă, usturoi şi busuioc.

GustareSalată de vinete cu avocado pe felii de pâine integrală.

Cină: Tartă cu ricotta şi spanac, care nu a prea vrut-o. A mai mâncat o jumătate de iaurt.

 

Tarta cu ricotta si spanac

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto (1): Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *