meniu diversificare 18 luni

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: niciun aliment nou.

 

Luni, 21 noiembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, usturoi, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Brioşe cu caşcaval. Este o reţetă nouă pe care … am pierdut-o! Toate reţetele mi le scriu pe foaie în momentul în care le fac, dar de foaia cu pricina n-am mai dat. Posibil să mă fi sabotat soţul :).

CinăCouscous cu mascarpone, vanilie şi scorţişoară.

 

Marţi, 22 noiembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, usturoi, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Brioşe cu caşcaval.

Cină: Budincă de dovleac. Am făcut reţeta Cosminei pentru a doua oară. De această dată am pus jumătate de piure de dovleac şi jumătate de piure de banană. A ieşit un deliciu!

 

 

Miercuri, 23 noiembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de vită cu sparanghel, ţelină, ceapă şi cimbru.

Gustare: Brioşe cu caşcaval.

Cină: Budincă de dovleac cu banană.

 

Joi, 24 noiembrie

 

Mic dejun: Pancakes simple.

Gustare: un fruct (la creşă).

Prânz: Quinoa cu legume (broccoli, ceapă, ţelină şi morcov), oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Clementine.

Cină: Supă cremă de cartof dulce cu conopidă.

 

Supa crema cartof dulce si conopida

 

 

 

Vineri, 25 noiembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, cu banană, vanilie şi mesquite.

Gustare: un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de dovlecel + peşte cu tarhon şi piure de fasole verde cu unt şi pătrunjel (meniul de la creşă).

GustarePâinici din conopidă. O reţetă nouă, ideală pentru cei care iubesc conopida. Le-a mâncat simple, deşi ideea mea era să le servească cu humus cu sfeclă.

Cină: Budincă de bulgur cu legume.

 

Pâine din conopidă

 

Sâmbătă, 26 noiembrie

 

Mic dejun: Deliciu cu mere.

Prânz: Pui cu cartof dulce, sparanghel, ceapă, busuioc şi ulei de măsline.

Gustare: Pâinici din conopidă cu ricotta.

Cină: Budincă de bulgur cu legume.

 

Duminică,  27 noiembrie

 

Mic dejun: Guacamole cu ardei copt pe felii de pâine integrală.

Prânz: Somon cu dovleac.

Gustare: Fursecuri cu fulgi de ovăz, migdale şi fructe uscate. Reţeta nu o veţi găsi pe blog pentru că au fost făcute rapid şi ochiometric :).

Cină: Budincă de mei cu mere.

 

Budinca de mei cu mere

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto (1): Sokeen.fr

2 Comments on Reţete şi meniuri la vârsta de un an (18** luni)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *