Pasta de somon

 

Ingrediente: 

  • 100g de somon
  • 1 linguriţă de unt (la temperatura camerei)
  • 2 linguriţe de smântână
  • 1/2 linguriţă rasă de muştar (alegeţi unul bio, fără crocobauri)
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 linguriţă de mărar proaspăt tocat
  • un vârf de cuţit de sare (opţional)

 

Mod de preparare: 

  1. Somonul l-am gătit la abur.
  2. Când somonul a fost gata, l-am scurs bine de apă şi l-am pus în blender. Am adăugat untul, muştarul şi smântâna şi le-am mixat până am obţinut o pastă fină.
  3. Ceapa verde şi mărarul le-am tocat mărunt şi le-am amestecat cu pasta de peşte. Am adăugat şi vârful de cuţit de sare.

Simplă, rapidă şi delicioasă :)!

 

Alte reţete tartinabile:

Guacamole cu ardei copt

Cremă de brânză cu avocado şi ardei copt

Cremă de brânză cu conopidă şi cartof dulce

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

5 Comments on Pastă tartinabilă de somon

  1. Buna Flavia,

    Am incercat foarte multe retete de pe blogul tau si toate au iesit delicioase, fapt confirmat si de bebelina din dotare 😊. Te felicit pentru tot ceea ce faci si pentru ca ai ales sa impartasesti din experienta ta si mamicilor poate mai putin pricepute 😋.
    De la inceputul diversificarii am folosit aparatul de gatit la aburi de la Philips Avent, dar am avut cateva retineri in a gati cu el carnea de curcan , vita, peste. Imi poti spune te rog cat timp fierbi la abur carnea de orice fel cu acest aparat astfel incat sa fie sigura pentru bebe, dar in acelasi timp sa-si pastreze si cat mai multi nutrienti? Este suficient un singur ciclu de 20 min sau mai adaugi apa si prelungesti? Am citit instructiunile din cartea aparatului, dar m-ar convinge mai mult si experienta ta 😊.
    Multumesc mult pentru raspuns.

    • Salut, Andreea.

      Îţi mulţumesc mult pentru cuvintele frumoase!

      Eu am gătit carnea în aparat conform instrucţiunilor, dar întotdeauna am gustat-o după încât să mă asigur că e făcută. Am tăiat în bucăţi aşa cum recomandă producătorul şi a fost ok întotdeauna.

  2. Buna 😊Super reteta.pot renunța la muștar și sa.l înlocuiesc cu altceva.bebe are 15 luni și imi este teama de muștar.multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *