Meniu diversificare 16 luni

 

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: strugurii.

 

Luni, 19 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de curcan cu conopidă, morcov, ceapă, oregano, boia, frunze de pătrunjel şi ulei de măsline.

Gustare: Iaurt.

CinăBudincă de banane.

 

Marţi,  20 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de curcan cu cartof dulce, dovlecel, ceapă, oregano, busuioc şi ulei de măsline.

Gustare: Budincă de banane.

Cină: Griş cu lapte de capră, nucă de cocos şi scorţişoară.

 

 

Miercuri, 21 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Ficat de pui cu conopidă, broccoli, dovlecel, usturoi şi cimbru.

Gustare: Brioşe cu mere şi migdale. O reţetă nouă, cu arome de toamnă, care a fost pe placul tuturor :).

Cină: Fulgi de mei în lapte de capră cu banană şi scorţişoară.

Briose cu mere si migdale

 

 

Joi, 22 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Supă cremă de linte.

Gustare: Brioşe cu mere şi migdale.

Cină: Mămăligă cu iaurt.

 

Vineri, 23 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Somon cu orez şi broccoli (meniul de la creşă).

Gustare: Brioşe cu mere şi migdale.

Cină: Couscous cu dovleac, ricotta şi scorţişoară.

 

Sâmbătă, 24 septembrie

 

Mic dejun: Frigănele cu banane (reţeta Danei).

Prânz: Carne de curcan cu sparanghel, dovlecel, ceapă, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline.

Gustare: Struguri. Ştiu că am introdus destul de târziu strugurii, însă am aşteptat să le fie sezonul şi să găsesc struguri bio. Am simţit o diferenţă clară de gust între cei perfecţi (soţul zice că par desenaţi) şi cei bio.

Cină: Bulgur fiert în lapte de capră cu stafide şi pudră de roşcove.

 

Duminică,  25 septembrie

 

Mic dejun: Pancakes cu pudră de roşcove, scorţişoară şi nucă de cocos unse cu ricotta. Au fost delicioase! Am vrut să pun reţeta pe blog, însă am făcut prea puţine şi nu a mai rămas niciuna pentru pozat :). Trebuie neapărat să repet reţeta.  Am făcut reţeta de pancakes-uri a Jamilei cu câteva mici modificări: zahărul l-am înlocuit cu miere şi făina albă cu făină integrală de grâu. Din compoziţia obţinută am pus deoparte cam un sfert în care am adăugat: 2 linguriţe de pudră de roşcove, 2 linguriţe de nucă de cocos şi o linguriţă de scorţişoară.

Prânz: Quinoa cu cartof dulce, dovlecel, oregano, busuioc şi turmenic. Nici măcar nu a vrut să guste! O supără măselele în continuare.

GustareMere coapte cu nuci. Până acum nu i-am făcut niciodată Antoniei mere coapte. Ziua de dietă îmi permitea şi mie să mănânc aşa că băgat repede 4 mere la cuptor. Două le-a mâncat pe nerăsuflate.

Cină: Budincă de legume cu bulgur. De câte ori fac bulgur de atâtea ori fierb prea mult. Mi-a rămas din ziua precedentă aşa că l-am amestecat cu nişte legume reciclate rămase tot de ieri (cartof dulce, dovlecel, sparanghel, spanac şi ceapă), am adăugat o lingură mare de ricotta, un ou şi am dat compoziţia la cuptor până s-a rumenit.

Mere coapte cu nuci

 

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

 

Vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un gram de inspiraţie în plus mă găsiţi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *