Ingrediente:
*a fost prima varianta facuta pentru cei mari
- 4-5 vinete coapte (eu am avut in congelator puse pe iarna)
- 3-4 cepe esalote
- 1 avocado copt bine
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel verde tocat (sau uscat)
**varianta facuta pentru cei mici
- 2 linguri de vinete coapte
- 1/2 sau un avocado intreg (depinde cat e de mare)
- 1 fir de ceapa verde
- 1 catel mic de usturoi
- 1 lingurita de ulei de masline
- 1 lingurita de smantana
- patrunjel verde
Mod de preparare:
- Am dat vinetele prin blender pana am obtinut o pasta fina.
- Am adaugat miezul de la un avocado si am mai dau un minut compozitia prin blender.
- Am adaugat ceapa tocata, uleiul de masline, sarea, piperul si patrunjelul.
- Pentru cei mici modul ce preparare e acelasi: vinetele si pulpa de avocado le-am dat prin blender, ceapa am tocat-o fin, iar usturoiul l-am zdrobit cu presa pentru usturoi, apoi am adaugat restul ingredientelor.
Nu ma dau in vant dupa avocado, insa a fost o salata gustoasa si nu am simtit lipsa maionezei.
Later edit:
Intre timp am invatat ca avocado poate fi gustos :)!
Alte retete cu avocado:
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.