Soufle de mere cu nuca

 

A venit mama la noi şi ne-a încântat cu o ciorbă de burtă. O mănânc cu plăcere când are cine să o facă. M-am ales cu câteva albuşuri şi, cum ştiţi că nu îmi place să arunc mâncarea, a trebuit neapărat să le includ într-o reţetă. Am plecat de la soufle-ul de mere al Danei (îl găsiţi aici) şi vedeţi mai jos ce a ieşit.

 

Ingrediente (pentru 4-5 porţii):

  • 6 mere
  • 1 banană
  • 5 albuşuri
  • 5 linguri de făină de ovăz (am măcinat fulgi de ovăz)
  • 6 linguriţe de nucă măcinată
  • 2 linguri de miere
  • 1-2 linguriţe de scorţişoară
  • 1 linguriţă de pudră de vanilie
  • un praf de sare sau câteva picături de zeamă de lămâie

 

Mod de preparare: 

  1. Am spălat, curăţat şi răzălit merele (pe răzătoarea mare). Le-am scurs parţial de suc.
  2. Albuşurile le-am bătut cu un praf de sare până am obţinut o spumă fermă. În loc de sare puteţi folosi şi câteva picături de zeamă de lămâie.
  3. Merele răzălite le-am amestecat cu banana zdrobită, făina de ovăz, nuca, mierea, scorţişoara şi vanilia. În amestecul obţinut am încorporat, cu grijă, albuşurile.
  4. Am uns un vas (de fapt, unul mai mare şi două mici) cu unt şi l-am tapetat cu pesmet. Am adăugat compoziţia şi am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-40 de minute.

A fost o cină delicioasă pentru noi, fetele :).

 

Alte reţete cu mere:

 

Chec cu mere

Plăcinte cu mere. Mici, rapide şi economice.

Mere coapte cu nuci

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *