Alimente introduse săptămâna aceasta: nimic nou.
Luni, 3 octombrie
Mic dejun: Prăjitură norvegiană.
Prânz: Pulpă de pui cu cartof dulce, conopidă, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline.
Gustare: 1 banană + 1 pară.
Cină: Supă cremă de legume (cartof, ţelină, gulie, pătrunjel, păstârnac, ardei, morcov, praz şi puţin sos de roşii). A refuzat supa aşa că a mâncat prăjitură norvegiană.
Marţi, 4 octombrie
Mic dejun: Fructe.
Prânz: Somon cu dovleac, broccoli, dovlecel, ceapă, mărar şi pătrunjel verde.
Gustare: Tartină cu cremă de brânză cu avocado şi ardei copt.
Cină: Mămăligă cu iaurt.
Miercuri, 5 octombrie
Mic dejun: Fructe.
Prânz: Quinoa cu cartof dulce, ţelină, ceapă, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline.
Gustare: Tartină cu cremă de brânză cu avocado şi ardei copt.
Cină: Bulgur în lapte de capră cu pudră de roşcove, stafide şi merişoare.
Joi, 6 octombrie
Mic dejun: Fructe.
Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, ceapă, busuioc şi ulei de măsline.
Gustare: 2 banane mici.
Cină: Soufle de dovlecei.
Vineri, 7 octombrie
Mic dejun: Tartină cu ricotta.
Gustare: Fructe (la creşă).
Prânz: Peşte cu cartofi şi ţelină (meniul de la creşă).
Gustare: O jumătate de iaurt cu seminţe de chia şi un biscuite cu vanilie şi nuci.
Cină: Supă cremă de sfeclă.
Sâmbătă, 8 octombrie
Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.
Prânz: Carne de vită cu conopidă, morcov, praz, cimbru şi ulei de măsline.
Gustare: O banană şi biscuiţi cu vanilie şi nuci.
Cină: Supă cremă de sfeclă.
Duminică, 9 octombrie
Mic dejun: Terci de fulgi de ovaz cu banana şi mesquite.
Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.
Gustare: Mango şi biscuiţi cu vanilie şi nuci. Aşa a fost să fie: fructe şi biscuiţi în ultimele zile la gustare.
Cină: Paste cu avocado şi busuioc.
Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.
Citeşte şi meniurile anterioare:
Meniu saptamanal la 14 luni si 1 saptamana
Meniu saptamanal la 14 luni si 2 saptamani
Meniu saptamanal la 14 luni si 3 saptamani
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Sursă foto (1): Pinterest
Salut Flavia.
Te rog sa imi spui cum pregatesti legumele de ex de la acest pranz
Prânz: Pulpă de pui cu cartof dulce, conopidă, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline.
Multumesc
Salut.
Legumele le găteam la abur, iar carnea separat, fiartă sau la cuptor. Le amestecam, adăugam puțin ulei de măsline și condimentele. 🙂
Sau carnea cum o prepari…
Multumesc Flavia pentru raspuns. Ai cumva informatie despre varsta la care se pot introduce condimentele?
De ex: piper, maghiran, curry si altele.
Scortisoara, turmeric, vanilie oregano busuioc i-am dat deja orientandu-ma dupa meniurile tale.
Nu am informatii exacte. 🙂 Stiu ca scortisoara, turmericul, busuiocul, patrunjelul, mararul, etc. se pot introduce dupa varsta de 6 luni. Toate se pot introduce inainte varstei de un an, dar cu atentie, in cantitati mici, in cazul celor care pot irita stomacul, cum ar fi piperul, ghimbirul,etc.
Multumesc Flavia.