Turta dulce cu fructe uscate

 

Ingrediente: 

  • 320g făină integrală
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 160g pastă de fructe uscate
  • 1 linguriţă rasă de bicarbonat
  • un praf de sare
  • 2 linguriţe de condimente pentru turtă dulce (eu am folosit o combinaţie de cuişoare cu scorţişoară, piper şi nucşoară)
  • 1/2 linguriţă de ghimbir
  • 2 linguriţe de scorţişoară

Pentru pasta de fructe uscate: 

  • 12 curmale
  • 2 linguri de stafide
  • 1 lingură de merişoare
  • 1 lingură de goji
  • 300ml de lapte (vegetal am folosit eu)

 

Mod de preparare: 

  1. Întâi m-am ocupat de pasta de fructe uscate. Am pus toate fructele la hidratat în lapte cât să le acopere. Le-am ţinut aproximativ 4 ore şi apoi le-am mixat în blender. Nu puneţi tot laptele, ci doar atât cât e necesar pentru a obţine o pastă. Am obţinut 380g de pastă de fructe uscate din care au folosit 160g.
  2. Untul l-am topit şi l-am lăsat să se răcorească.
  3. Am amestecat toate ingredientele, iniţial cu spatula pentru patiserie şi apoi cu mâna. Aluatul nu este pretenţios. Trebuie să vă asiguraţi doar că ingredientele sunt bine amestecate.
  4. Am modelat aluatul într-o formă de bilă (mai mult a disc semăna), l-am învelit în folie alimentară şi l-am lăsat 1-2 ore la frigider.
  5. Am scos aluatul cam cu 30 de minute înainte să îl întind. Trebuie să ajungă la temperatura camerei pentru că nu se poate lucra cu el rece.
  6. Am tapetat masa de lucru şi sucitorul cu făină şi am întins aluatul încât să obţin o foaie groasă cam de 5-6mm. L-am porţionat cu ajutorul unor forme şi le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am lăsat spaţiu între bucăţi deoarece cresc uşor la copt.
  7. Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius timp de aproximativ 9-10 minute.

Data viitoare aş cerne făină pentru că cea integrală nu este la fel de fină ca cea albă şi acest lucru modifică şi textura turtei dulci. Puteţi încerca şi turta dulce cu miere.

 

Alte reţete de biscuiţi delicioşi:

 

Biscuiţi cu vanilie şi nuci

Biscuiţi moi cu secară şi ricotta

Biscuiţi cu lămâie şi cocos

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *