Meniu diversificare 17 luni

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: niciun aliment nou.

 

 

Luni, 31 octombrie

 

Mic dejun: Tartină cu ricotta, mărar şi ceapă verde.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Carne de curcan cu dovleac, dovlecel, ceapă, busuioc şi ulei de măsline.

Gustare: Chec umed cu lămâie şi iaurt.

CinăBulgur în lapte vegetal cu cocos, pudră de roşcove şi banană.

Chec umed cu lamaie si iaurt

 

Marţi,  1 noiembrie

 

Mic dejun: Tartină cu pastă de avocado cu ou.

Prânz: Carne de vită cu conopidă, dovlecel, ceapă, cimbru şi ulei de măsline.

Gustare: O pară şi o banană.

Cină: Supă cremă de cartof dulce cu conopidă.

Pasta de avocado cu ou

 

 

Miercuri, 2 noiembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, mesquite, esenţă naturală de portocale şi scorţişoară.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de ciuperci.

Gustare: O pară şi o banană.

Cină: Supă cremă de cartof dulce cu conopidă în care am adăugat couscous.

 

Supa crema cartof dulce si conopida

 

 

 

Joi, 3 noiembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Lasagna cu morcovi (la creşă).

Gustare: Iaurt.

Cină: Budincă de mei cu mere.

 

Vineri, 4 noiembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, dovlecel, ţelină, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Budincă de mei cu mere.

Cină: Soufle de conopidă cu praz.

 

Soufle de conopida

 

Sâmbătă, 5 noiembrie

 

Mic dejun: Frigănele cu ricotta.

Prânz: Pulpă de pui cu cartof dulce, dovlecel, usturoi şi busuioc.

Gustare: Mango.

Cină: Soufle de conopidă cu praz.

 

Duminică,  6 noiembrie

 

Mic dejun: Couscous în lapte de cocos cu orez cu stafide, pudră de roşcove şi mascarpone.

Prânz: Peşte cu broccoli, dovlecel, usturoi, oregano şi ulei de măsline.

Gustare 1: Deliciu cu mere.

Gustare 2: O banană (în vizită).

Cină: Supă cremă de sfeclă.

 

Supa crema de sfecla

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto (1): Pinterest

4 Comments on Reţete şi meniuri la vârsta de un an (17*** luni)

  1. Am si eu o nelamurire. Laptele cand il primeste fetita ta, ca in meniu nu se regaseste? Intreb ptr. ca eu nu mai alaptez (fetita mea are 1 an si 6 luni) si nu stiu cum sa procedez ….daca ii dau mic dejun si cina cand sa-i dau laptele formula.Multumesc pentru retete.

    • Bună, Laura. Laptele nu se regăseşte în meniu, pentru că Antonia a fost alăptată la cerere până la vârsta de 2 ani. După înţărcare, nu a primit niciun alt lapte ca atare.

  2. Multumesc pentru raspuns. Eu am intrbat pediatrul cum sa procedez cu cina si cu micul dejun, in situatia in care fetita mea dimineata si seara primeste formula de lapte ptr. ca nu o mai pot alapta, iar eu stiu ca laptele praf se digera mult mai greu de cat laptele matern si trebuie o pauza inte mese si am plecat tot nedumerita. In orasele mici din provincie este foarte greu sa gasesti un pediatru bun. Pentu mine esti o sursa de inspiratie si de informatie si iti multumesc frumos.

    • Ai dreptate! Laptele praf se digeră mai greu decât cel matern. Din câte ştiu eu, regula este ca între mese să fie o pauză de aproximativ 3 ore.

      Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *