Meniu diversificare 18 luni

 

 

Luni, 28 noiembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Supă cremă de linte.

Gustare: Fursecuri cu ovăz, migdale şi fructe uscate. Reţeta nu o veţi găsi pe blog pentru că au fost făcute rapid şi ochiometric :).

CinăBudincă de mei cu mere.

 

Marţi, 29 noiembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu conopidă, morcov, ceapă, busuioc, pătrunjel verde şi ulei de măsline.

Gustare: Budincă de banane.

Cină: Budincă de couscous în două culori. O reţetă nouă, delicioasă, pe care până şi soţul a apreciat-o.

 

Budinca de couscous

 

Miercuri, 30 noiembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, cu migdale şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu dovlecel, conopidă, morcov, ceapă şi ulei de măsline.

Gustare: Budincă de banane.

Cină: Budincă de couscous în două culori.

 

Joi, 1 decembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Carne de vită cu paste şi dovleac (la creşă).

Gustare: Iaurt.

Cină: Supă cremă de sfeclă.

 

Supa crema de sfecla

 

 

 

Vineri, 2 decembrie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Carne de curcan cu paste şi legume (la creşă).

GustareChec cu mere.

Cină: Chifteluţe de legume cu sos de avocado.

 

Chiftelute de legume cu sos de avocado

 

 

Sâmbătă, 3 decembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, cu banană şi mesquite.

Prânz: Supă cremă de ciuperci.

Gustare: Chec cu mere.

Cină: Chifteluţe de legume cu sos de avocado.

 

Chec cu mere pufos

 

Duminică,  4 decembrie

 

Mic dejun: Couscous în lapte de cocos cu orez, cu mascarpone şi esenţă naturală de portocală.

Prânz: Peşte alb în papiotă cu cartof dulce, broccoli şi usturoi.

Gustare 1: Clementine.

Gustare 2: Chec cu fructe uscate. Am avut musafiri şi cum am pus câte ceva de-ale gurii pe masă, cum a vrut şi copilul. Noroc că şi musafirii mănâncă tot baby friendly :).

Cină: Tartă cu ricotta şi spanac. Această reţetă o aveam pe blog de ceva vreme, însă nu era prea baby friendly sau nu suficient (pentru mine). Am modificat-o în funcţie de cea adaptată pentru Antonia şi a ieşit o minunăţie. Este foarte uşor de făcut şi este gustoasă atât caldă, cât şi rece.

 

Tarta cu ricotta si spanac

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto (1): Housemixblog.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *