Ingrediente: 

  • 6 lg de couscous nefiert (100g)
  • 350ml de lapte vegetal (eu am folosit lapte de cocos cu orez)
  • 1 ou
  • 20-25g stafide
  • 5 curmale mari (50-55g)
  • 2 lgțe de pudră de roşcove sau de pudră de cacao
  • 2 lgțe de semințe de in măcinate
  • 1 lgță pulbere de cătină
  • 2 lg făină de migdale (20g)
  • vanilie

+ unt și pesmet pentru vase

Mod de preparare: 

Pasul 1

Fructele uscate le-am pus la hidratat în aprox. 100ml de lapte vegetal timp de o oră. Când au fost hidratate, le-am mixat în blender alături de pudra de cacao, semințele de in măcinate și pulberea de cătină până am obținut o pastă. Aici puteți adăuga fructele uscate și semințele pe care le preferați. Dacă budinca o serviți bebelușilor, atunci vă sfătuiesc să înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove.

Pasul 2

Am hidratat couscous-ul în laptele rămas. Pentru acest pas, am încins laptele vegetal, l-am turnat peste couscous și am lăsat bolul acoperit timp de aproximativ 15 minute până couscous-ul a absorbit lichidul. Nu necesită fierbere!

Couscous sau cușcuș, ambele tipuri de scriere sunt corecte. Când vine vorba de acest ingredient este important să facem diferența între couscous-ul folosit în bucătăria orientală, care este obținut din făină de grâu dur și pastele de tip cușcuș. Sunt două lucruri complet diferite.

Pasul 3

Când couscous-ul s-a răcit, l-am amestecat bine cu oul, vanilia și făina de migdale. Opțional, dacă preferați o budincă mai dulce, puteți adăuga și o linguriță de miere.

Am împărţit compoziția în două părți egale (aprox. 200g/parte). O parte am amestecat-o cu pasta de fructe uscate, semințe și cacao obținută anterior.

Pasul 4

Am uns 3 vase ceramice mici cu unt și le-am tapetat cu pesmet. Am aşezat couscous-ul în straturi: un strat de couscous cu pastă de fructe + un strat simplu.

Pasul 5

Am dat vasele în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius, timp de aproximativ 20-25 de minute.

Poftă bună!

Alte budinci pentru copii și părinți: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

17 Comments on Budincă de couscous în două culori (fără zahăr adăugat)

  1. Buna, se pot folosi si fructe in starea lor naturala? Am in casa piersici, caise, banane si as fi vrut sa le folosesc pe acestea.

  2. Flavia as vrea sa incerc aceasta reteta insa imi este teama sa nu iasa uscata. I am tot facut fetitei budinci cu fructe si ies uscate rau si nu e prea incantata. Ce textura are?

  3. Buna,
    De la inceput diversificării am pregatit zeci de retete postate de tine și toate au avut un succes total pentru Eva( 18 luni in prezent), aseară am încercat pt prima data budinca de cous cous pe care am servit-o dimi la micul dejun atât ea cât și eu. Mega deliciu!
    Felicitari pt toate ideile împărtășite!
    Ești minunata! Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *