obiective in 2017

 

Am început un an nou, foarte important pentru noi, plin de provocări şi schimbări majore. Ca în fiecare an, mi-am setat obiective, însă am pus pe listă doar lucruri realizabile, care necesită o mai bună organizare şi mai multă energie pozitivă. Nu vreau să mă concentrez pe nimic măreţ, care nu s-ar putea realiza până la final de an. Asta nu înseamnă că nu aş avea vise şi aspiraţii înalte. Pur şi simplu, prefer să fac paşi mici, dar siguri. Mai jos veţi găsi câteva dintre obiectivele pe care mi le propun în acest an. Veţi vedea că fiecare are legătură unul cu celălalt.

Pe plan personal, cred că cel mai important lucru pe care mi-l doresc este să fiu mai pozitivă decât oricând. În acest sens, vreau să îmi acord toate mijloacele pentru a vedea soarele din spatele norilor de furtună. Voi începe „borcanul cu energie pozitivă” despre care v-am povestit aici. Sunt convinsă că o atitudine pozitivă îmi va permite să bifez şi celelalte obiective de pe listă.

Îmi doresc să fiu mai organizată şi să îmi împart timpul în aşa fel încât să fiu mai eficientă. Vreau să găsesc echilibrul aproape perfect între casă, familie, copil şi lucrurile care îmi fac mie plăcere. Aici includ mici răsfăţuri doar pentru mine, puţin mai multă odihnă, timpul pe care îl aloc blogului, timpul pe care îl petrec online şi, un lucru pe care vreau să mă concentrez mai mult, cititul. Nu citesc suficient şi îmi lipsesc cărţile. Şi aş mai include şi sportul. Trebuie să reuşesc să mă apuc de mişcare şi să fiu consecventă în acest sens. În privinţa organizării, nu vreau să mă las copleşită de treburile zilnice, ci îmi doresc să le plănuiesc din timp (curăţenia în anumite zile sau pe etape, să programez mâncarea copilului, etc.). Pentru puţin mai multă disciplinare, mi-am lansat şi o provocare suplimentară pe pagina de Instagram: o poză postată în fiecare zi din an, care să sublinieze un lucru bun din acea zi, un lucru care mă face/m-a făcut fericită, ceva care să le aducă altora un strop de inspiraţie.

Îmi doresc să am răbdare şi cât de multă înţelegere în relaţia cu ceilalţi, în special cu copilul şi cu soţul. Ştiţi şi voi foarte bine că nu-i aşa de simplu să fii mamă, să fii soţie, mereu disponibilă, energică, cu vorbele potrivite la purtător, cu reacţii parcă scoase din cărţi de parenting şi aşa mai departe. Cred că cel puţin statutul de mamă implică o muncă neobsită, continuă cu noi însene. Această muncă vreau să o continui şi în acest an. Nu aş vrea să se înţeleagă că e corvoadă să fii mamă, însă trebuie să recunoaştem că există momente dificile, care ne obosesc, care ne fac să ne punem sub semnul întrebării, ş.a.m.d.

Vreau să dăruiesc mai mult. Gândidu-mă la toate lucrurile pe care le-am primit în ultima vreme (nu mă refer doar la cele materiale) este modul meu de a mulţumi pentru ceea ce am.

Îmi doresc mai mult timp cu oamenii dragi, inclusiv cu soţul şi copilul. Ştiu că va veni la pachet cu mutarea :).

Plănuim să ne cunoaştem mai mult ţara, să călătorim ori de câte ori timpul ne va permite.

Vreau să găsesc cât de multă inspiraţie pentru amenajarea viitorului nostru apartament. Este un proiect care mă entuziasmează şi mă umple de energie. Vom vedea dacă lucrurile vor sta la fel şi mai târziu când vom intra în miezul problemei :).

În concluzie, pe plan personal, îmi doresc să fiu fericită, pozitivă şi să le aduc bucurii celor din jurul meu.

 

Pe plan profesional, strict legat de mine, nu mă concentrez prea mult pe un viitor job. Nu cred că este pe lista top priorităţilor din acest an, însă asta nu însemnă că nu există interes. Va fi anul în care îmi voi îndrepta atenţia spre afacerea pe care soţul meu o va porni spre final de an.

 

Pentru blog îmi doresc să păstrez o parte din subiectele abordate în 2016 şi să vin cu altele noi. Menţionez câteva:

  • Reţete şi meniuri la vârsta de un an – cel mai probabil nu am să continui cu meniurile săptămânale ale Antoniei decât până la vârsta de 2 ani, adică până prin vară. Atunci ne vom aglomera cu mutarea şi cred că aş rămâne foarte în urmă cu postarea lor (nu că acum nu aş fi).
  • Activităţi, jocuri şi jucării pentru copii peste un an – cu siguranţă voi continua să scriu despre acest subiect pentru că este o sursă inepuizabilă de inspiraţie. Niciodată nu sunt prea multe ideile de petrecut timpul cu cel mic :).
  • Recomandări – îmi propun să vă împărtăşesc în continuare munca oamenilor care fac lucruri handmade, evenimente, device-uri şi tot ceea ce v-ar putea fi de folos.
  • De prin lume adunate – o serie de articole cu curiozităţi pe diferite subiecte, din lumea întreagă.
  • Recomandă o carte – aş vrea să schimbăm opinii despre cărţile pe care le citim, să găsiţi pe blog recomandări de cărţi de orice fel, dar aici am nevoie de ajutorul vostru.
  • Tips&Tricks cu şi despre organizare – aţi cerut, mă conformez :). Am să scriu câteva articole despre cum mă organizez, am să includ idei pentru casă şi treburi casnice.

 

Planuri şi idei ar fi multe, dar nu dau tot din casă. Vom vedea ce ne mai rezervă anul :).

 

Voi ce v-aţi propus în noul an?

 

ambitie

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Surse foto: Pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *