Sirop de catina cu miere si ghimbir

 

 

Pe timp de iarnă nu strică să suplimentăm doza de vitamina C. Nu sunt adepta suplimentelor care se găsesc pe rafturile magazinelor și ale farmaciilor. Știți deja că sunt adepta homemade-ului.

În anii trecuți, mama soacră ne făcea cătină cu miere, dar mereu mi-a fost greu să mănânc produsul final. Cătina nu-i chiar preferata mea. Am auzit de siropul de cătină cu miere. Mi-am zis că puțin ghimbir pe lângă cele două nu poate să ne aducă decât beneficii aşa că m-am pus pe treabă.

 

Ingrediente: 

Acestea le stabiliţi în funcţie de gust şi de cantitatea de sirop pe care vreţi să o obţineţi. Eu am folosit următoarele cantităţi:

  • 750-800g de cătină
  • 400g de miere
  • 3-4cm dintr-o rădăcină de ghimbir

 

Sirop de cătină cu miere şi ghimbir

 

 

Modul de preparare: 

  1. Ghimbirul l-am curăţat şi l-am tăiat în cubuleţe mici. L-am pus în blender împreună cu cătina şi le-am mixat timp de 10-15 secunde. Este important să ştiţi că metalul oxidează destul de repede cătina. Ideal ar fi să folosiţi un storcător cu presare la rece, însă dacă nu-l aveţi, atunci e bună şi metoda mea.
  2. Amestecul obţinut l-am dat printr-o sită deasă din plastic. Din cauza oxidării rapide a cătinei am preferat să folosesc o sită din plastic şi o paletă de patiserie din silicon, care m-a ajutat să presez cătina.
  3. Când am considerat că amestecul e suficient de presat (mi-a rămas o pastă destul de uscată), am adăugat miere, după gust, peste siropul obţinut. Nu am cântărit cantitatea finală, însă, estimativ, am obţinut cam 700ml de sirop pe care l-am pus în recipiente din sticlă.
  4. În fiecare dimineaţă vom lua pe stomacul gol 1-2 linguriţe de sirop.

 

Să fim sănătoşi :)!

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

7 Comments on Sirop de cătină cu miere și ghimbir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *