Soufle de conopida

 

 

 

Cândva soufle-ul de dovlecei a fost un hit. Repet, cândva. Având în vedere că Antoniei îi place conopida, mi-am zis că aş putea încerca să o includ ca piesă de rezistenţă într-un soufle. Rezultatul a fost delicios!

 

Ingrediente:

  • 2 buchete de conopidă (cam de mărimea a doi pumni)
  • o bucată de praz (cam cât degetul mare)
  • 1/2 ardei copt
  • 2 linguri de ricotta
  • un ou
  • 3 linguri de smântână dulce
  • 2 linguri de pesmet
  • 5 fire de cepşoară (chives in engleza) – o puteţi înlocui cu un fir de ceapă verde sau o puteţi omite
  • mărar (după gust)
  • 1/4 linguriţă de turmeric
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare: 

  1. Conopida am avut-o deja fiartă. Am rupt-o în bucăţi mici şi am amestecat-o cu prazul tăiat mărunt, ardeiul copt tăiat făşii, cepşoara şi mărarul tocat. Peste legume am adăugat pesmetul.
  2. Ricotta am amestecat-o cu oul, smântâna şi turmenicul. Am adăugat acestă compoziţie peste legume şi am amestecat bine.
  3. Am uns o tavă termorezistentă cu unt şi am pus compoziţia. Am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30-40 de minute.

 

Poftă bună :)!

Soufle de conopida

Vă recomand şi alte soufle-uri:

Soufle de dovlecei

Soufle de legume

 

Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *