Chec umed cu lamaie si iaurt

 

Ingrediente:

  • 200g făină integrală (de grâu am folosit eu)
  • 3 lămâi mici
  • 3 ouă
  • 1 iaurt grecesc (200g)
  • 130g miere
  • 100g unt topit (fără sare)
  • 5g praf de copt
  • 2 linguri de fulgi de cocos (fini)
  • 1/2 linguriţă de pudră de vanilie

 

Mod de preparare:

  1. Într-un bol am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, fulgii de cocos şi vanilia.
  2. Lămâile (optaţi pentru cele bio – ştiţi deja de ce) le-am spălat bine şi le-am ras coaja pe răzătoarea mică. Am stors sucul de la o lămâie şi jumătate.
  3. Într-un alt bol m-am ocupat de ingredientele lichide. Am bătut ouăle cu mixerul până s-au făcut spumă. Apoi, am încorporat mierea, coaja de lămâie, sucul de lămâie, untul topit şi iaurtul.
  4. Peste compoziţia lichidă am adăugat ingredientele uscate în ploaie, treptat, până am obţinut un aluat omogen. Bineînţeles, mixerul mi-a fost ajutor de nădejde.
  5. Am tapetat o tavă de chec (din sticlă termorezistentă) cu unt şi făină. Am turnat aluatul şi l-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45-50 de minute. Dacă trece testul scorbitorii, atunci este făcut. Checul trebuie să fie rumen în exterior, moale şi umed în interior.

Dacă nu vă plac texturile umede, ci preferaţi checurile uscate, atunci nu-l încercaţi. În schimb, dacă vă place aroma de lămâie combinată cu un gust uşor dulce, atunci daţi-i o şansă.

 

Chec umed cu lamaie si iaurt

 

Alte checuri pe care vi le recomand:

Chec cu mălai, lămâie şi zmeură

Chec cu banane

 

Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *