Friganele cu ricotta

 

Andreea, o mamica plina de idei bune, m-a inspirat pentru aceasta reteta. Am adaptat-o putin si rezultatul a fost delicios.

 

*Reteta pentru bebelusi mai mari de 10 luni

Ingrediente (pentru 5 bucati): 

  • 5 felii de paine toast integrala
  • aprox. 150g de ricotta sau branza facuta in casa
  • 1 ou
  • 50ml de lapte de capra
  • 3 linguri de fulgi de cocos
  • 2 lingurite de scortisoara

Mod de preparare: 

  1. Feliile de toast le-am aplatizat, intins bine cu sucitorul.
  2. Pe fiecare felie am pus cate un strat de ricotta si le-am rulat.
  3. Separat, am batut oul cu laptele si intr-o farfurie am amestecat fulgii de cocos cu scortisoara.
  4. Rulourile le-am dat bine prin oul cu lapte si, apoi, prin amestecul de cocos cu scortisoara.
  5. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade Celsius. Am asezat rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor. Le-am tinut aproximativ 15 minute pe o parte si inca 10 pe cealalta.

Friganelele au avut succes atat ca gustare, cat si servite la micul dejun.

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

6 Comments on Friganele cu ricotta

  1. Painea de casa se preteaza la fel de bine ca cea din comert sa o aplatizez cu sucitorul? Sa nu se sfărâme, ma refer. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *