Andreea, o mamica plina de idei bune, m-a inspirat pentru aceasta reteta. Am adaptat-o putin si rezultatul a fost delicios.
*Reteta pentru bebelusi mai mari de 10 luni
Ingrediente (pentru 5 bucati):
- 5 felii de paine toast integrala
- aprox. 150g de ricotta sau branza facuta in casa
- 1 ou
- 50ml de lapte de capra
- 3 linguri de fulgi de cocos
- 2 lingurite de scortisoara
Mod de preparare:
- Feliile de toast le-am aplatizat, intins bine cu sucitorul.
- Pe fiecare felie am pus cate un strat de ricotta si le-am rulat.
- Separat, am batut oul cu laptele si intr-o farfurie am amestecat fulgii de cocos cu scortisoara.
- Rulourile le-am dat bine prin oul cu lapte si, apoi, prin amestecul de cocos cu scortisoara.
- Am preincalzit cuptorul la 180 de grade Celsius. Am asezat rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor. Le-am tinut aproximativ 15 minute pe o parte si inca 10 pe cealalta.
Friganelele au avut succes atat ca gustare, cat si servite la micul dejun.
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Buna! Le-ai facut vreodata de seara pentru micul dejun de a 2-a zi?
Bună, Nicoleta. Întotdeauna le fac seara şi le servim a doua zi, la micul dejun.
Buna, de ce sunt recomandate pt bebei mai mari de 10luni?
Salut.
Am zis 10 luni pentru ca textura lor nu este prea bine gestionata la o varsta mai mica.
Painea de casa se preteaza la fel de bine ca cea din comert sa o aplatizez cu sucitorul? Sa nu se sfărâme, ma refer. Multumesc
Cu painea de casa cred ca este mai complicat sa faci genul asta de friganele, pentru ca nu este la fel de elastica.