V-a plăcut ideea de a veni spre voi cu puțină inspirație sub această formă, a unui meniu săptămânal. Aici găsiți al 2-lea meniu cu detaliile fiecărei zile. Primul meniu îl găsiți aici.

Suntem 3 oameni, fiecare cu preferințele lui, și acest lucru se reflectă și în meniurile noastre. Acesta este motivul pentru care vedeți mai multe variante pentru anumite mese.

Luni

Mic dejun: Cereale cu lapte/cu iaurt grecesc

Prânz: Dovlecei umpluți cu carne (pentru cei mari)/Supă cremă de mazăre (de această dată, fără mentă și busuioc – pentru Antonia)

Cină: Lipie cu ou, brânză tartinabilă și legume/Ardei umpluți cu bulgărași de brânză și roșii

Marți

Mic dejun: Budincă de chia cu zmeură și „ciocolată”. Chia am hidratat-o peste noapte, la frigider. Am amestecat-o cu smoothie de zmeură și banane. Ciocolata este făcută din avocado, banană și pudră de roșcove. Pe blog, găsiți câteva variante de budinci de chia:

Prânz: Supă cremă de linte cu roșii la slow cooker/Supă cremă de mazăre (de această dată, fără mentă și busuioc – pentru Antonia)

Cină: Cartofi la cuptor + șnițele la cuptor + salată

Miercuri

Mic dejun: Terci cu fulgi de ovăz, banană și afine. Cea mai simplă variantă de terci pe care o fac: fierb fulgii de ovăz în lapte (lapte vegetal de cocos cu orez de cele mai multe ori), adaug piure de banană și scorțișoară. Uneori, deasupra adaug fructe proaspete.

Pe blog, găsiți alte 2 variante de terciuri, terci cu nuci, măr și rodie și terci de ovăz cu ciocolată și banane (ultima varianta o pregătesc foarte rar).

Prânz: Supă cremă de linte cu roșii la slow cooker/Mâncare de bulgur cu pui și cartof dulce (pentru Antonia).

Pentru mâncarea de bulgur, fierb bulgurul separat. Cartofii îi tai cubulețe și îi gătesc în cuptor. Puiul îl gătesc și pe el separat, la cuptor sau la slow cooker. Apoi, amestec ingredientele, adaug condimente și e gata mâncarea.

Cină: Bruschete/Salată cu pui/Salată cu creveți

Uneori se întâmplă să avem 3 feluri de mâncare diferite la o masă, în funcție de preferințele fiecăruia sau de ce avem în frigider de reciclat. 🙂 Nu mă deranjează acest lucru atâta timp cât sunt preparate simple, care nu necesită prea multă pregătire. Antonia nu este o iubitoare de salată. Soțul meu a preferat puiul (au rămas șnițele de acum 2 zile și evităm, pe cât se poate, risipa alimentară), iar eu am ales să îmi fac o salată cu creveți, pentru că puiul nu ne-ar fi ajuns amândurora.

Joi

Mic dejun: Papanași la cuptor

Prânz: Pulpe de pui la slow cooker cu salată de bulgur/cu bulgur simplu (pentru Antonia)

Cină: Budincă de paste (pentru Antonia)/Paste cu sos de roșii (pentru cei mari)

Vineri

Mic dejun: Papanași la cuptor

Prânz: Supă de pui cu tăiței

Cină: Tartine cu brânză și roșii (pentru Antonia)/Salată cu pui (pentru cei mari, din pulpele rămase din ziua anterioară)

Câteva variante de salată care s-ar putea să vă placă:

În această săptămână, am pregătit și 2 deserturi, mai bine zis un desert și o gustare dulce, mousse de zmeură și biscuiți crocanți.

Voi ce mai gătiți?

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *