Aşa cum v-am povestit deja, lucrez de acasă. Unii asociază munca de acasă cu „fac ce vreau, când vreau”, dar nu-i chiar aşa. Adică, în cazul meu, nu pot să stau să amestec în oală, să păzesc mâncarea să nu se ardă. Totuşi, trebuie să mănânc şi trebuie să găsesc soluţii cât mai rapide, dar fără a face rabat de la hrana sănătoasă. Cine îmi vine în ajutor? Slow cooker-ul.

Ştiu că unii nu văd rostul să faci o supă cremă la slow cooker, că trebuie să scoţi de acolo ingredientele şi să le mixezi, dar credeţi-mă că e mult mai uşor să le trânteşti pe toate în oala magică decât să le supraveghezi pe foc şi, mai mult decât atât, ele se fac cât tu îţi faci treaba sau pleci de acasă cu alte treburi de rezolvat. Când revii, mixezi conţinutul din oală et voilà. Te aşezi la masă.

Cu această supă am vrut să fac un experiment personal şi să văd dacă simt vreo diferenţă de aromă între supele cremă de linte făcute anterior, în mod clasic, sau aceasta, cea mai recentă, făcută la slow cooker. Nu ştiu dacă este vorba de efectul Placebo sau oala asta chiar îşi ţine promisiunea şi intensifică aromele alimentelor. Cert este că supa mea a fost un deliciu şi v-o recomand cu drag, fie că alegeţi să o gătiţi în slow cooker sau în oală, pe foc.

 

Ingrediente: 

  • 250g linte roşie
  • 2 morcovi (70-80g)
  • 1 felie ţelină (30g)
  • 4 căţei de usturoi (mici)
  • 2 cartofi (130g)
  • 2 roşii (300g)
  • 1/2 linguriţă pudră de chimen
  • sare
  • piper
  • aprox. 600 ml apă
  • roşii uscate (opţional – pentru servire)

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

M-am ocupat de legume. Le-am curățat de coji (țelina, morcovii, cartofii și usturoiul) le-am spălat și le-am tăiat cubulețe. Roșiile doar le-am spălat și le-am tăiat în bucăți mari, fără să risipesc prea mult din sucul lor.

 

Pasul 2

Am așezat toate ingredientele (+ apa) în slow cooker, l-am setat pe treapta High pentru 2 ore și jumătate și l-am lăsat să-și facă treaba.

 

 

Pasul 3

Când oala a terminat de gătit, am transferat compoziția în bolul blenderului și am mixat-o până am obținut o cremă fină. În funcție de consistența pe care o preferați sau pe care vă doriți să o obțineți, puteți să mai adăugați apă.

 

Eu vă recomand, dacă timpul vă permite, să aruncați în tava cuptorului câteva bucăți de pâine, eventual parfumate cu usturoi și ulei de măsline. Supele cremă merg perfect cu o porție de crutoane proaspete. Eu nu am apucat să fac crutoane, așa că am servit această supă delicioasă cu o felie de pâine integrală. Deasupra i-am adăugat vreo 2 roșii uscate tocate care s-au potrivit perfect cu supa cremă.

 

Poftă bună! 🙂

 

 

 

Alte supe cremă:

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

6 Comments on Supă cremă de linte cu roşii (la slow cooker)

  1. Multumesc mult pentru aceasta retetea! De cand am descoperit-o (de vreo doua luni) o pregatesc o data pe saptamana. Folosesc acelasi tip de Crock Pot ca al tau si mi se pare ca supele crema sunt mult mai delicioase de cand le prepar la slow cooker.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *