A trecut ceva vreme de când nu v-am mai recomandat jocuri, jucării și cărți pentru copii. Vreau să-mi reiau acest obicei pentru că nu cred că vă strică un strop de inspirație. 🙂

Astăzi vreau să vă recomand o serie de cărți care la noi are mare succes. Deși alternăm cărțile (și nu avem puține), “Călătoriile lui Erus” le-am parcurs de vreo 3 ori deja și sunt sigură că le vom relua.

Colecția “Călătoriile lui Erus”, scrisă de Alec Blenche, are 4 cărți, iar personajul principal, așa cum cred că v-ați dat seama este un băiețel pe nume Erus care, înainte de a porni în aventură, nu avea nici cele mai sănătoase obiceiuri și nici atitudinea cea mai potrivită. În călătoriile lui prin Valea Răbdării, Valea Generozității, Valea Iubirii și Valea Recunoștinței, Erus este supus mai multor încercări. Toate provocările cu care se confruntă îl fac să fie mai înțelept, mai bun și să deprindă obiceiuri mai sănătoase.

 

 

În Valea Răbdării, Erus va deprinde, cum era de așteptat, răbdarea și își va face un prieten care îl va însoți până la finalul aventurii. Erus îi va transpune pe cei mici într-o lume de basm, în care se vor putea identifica ușor cu personajele și vor învăța lucruri utile, pe lângă cât este de important să ai răbdare, precum: importanța unei alimentații sănătoase, a familiei și a prieteniei. 

„În viață trebuie să ai răbdare și să nu-i întrerupi pe alții când vorbesc, chiar dacă ai impresia că ai ceva mai interesant de spus. Însemnătatea lucrurilor diferă de la o persoană la alta: ceea ce ție ți se pare fără importanță poate fi extreș de ișportant pentru cel de lângă tine. „

 

 

În Valea Generozității, Erus descoperă ce este cu adevărat generozitatea și va învăța cât de importante sunt bogățiile naturii, soarele, apa, aerul și pământul.

„Nu uita: generozitatea este cel mai bun exercițiu pentru inimă.”

 

 

În Valea Iubirii, personajul principal va primi lecția iubirii alături de prietenii săi. 

„Iubirea nu judecă. Nu se uită la cum arată un om sau ce fel de haine poartă, la ce a făcut sau cine este. Iubirea doar iubește.”

 

 

În cel de-al patrulea volum al seriei, „Erus și Valea Recunoștinței”, Erus și prietenii săi trebuie să facă față uneia dintre cele mai grele încercări și să învețe una dintre cele mai importante lecții pentru a-l învinge pe Regele Frică-Frică.

„Suntem cu toții unul. Unitate în diversitate. Egalitate între băieți și fete. Căutarea independentă a adevărului. Fii răbdător. Fii generos. Fii iubitor. Fii recunoscător. Fii armonios.”

 

 

Eu cred că avem cu toții, părinți și copii, ceva de învățat din aceste cărți. Dacă nu ați făcut-o încă, vă las să le descoperiți și să-mi spuneți cum vi s-au părut. Vă las sursele online unde am găsit cărțile la prețuri bune, reduse:

 

 
 

 

 

 

 

Alte cărţi care ne-au plăcut: 
 

Balul florilor

De ce plângem?

Despre corpul uman (See inside your body)

Bicicleta fermecată

Țup. Imposibil e doar un cuvânt

 

 

 

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Cărți pentru copii: “Călătoriile lui Erus”

  1. Aceasta colecție este extraordinara , citita cu fetiță în 2 săptămâni, la amiaz , după-masă și seara înainte de culcare … Era atât de curioasa încât a fost necesar să citesc cat mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *