Într-o vreme, nu eram mare iubitoare de ananas, dar o piña colada serveam ocazional. Acum îmi place şi fructul, şi cocktailul, şi îngheţata de ananas. Cam tot ce-i cu ananas, mai puţin pizza. Acolo nu-i văd rostul. Revenind la bunătăţurile cu ananas, piña colada este făcută cu rom alb, cremă de nucă de cocos şi suc de ananas. Pentru că-mi place combinaţia de cocos cu ananas şi exclud alcoolul din preparate, m-am gândit să fac o budincă de chia cu aceste arome. Budincile de chia nu necesită mari pregătiri şi nici o vastă experienţă în bucătărie. Din dorinţa de a combina aceste două arome exotice, a ieşit o gustare dulce şi sănătoasă. Să ştiţi că-i fără zahăr şi fără îndulcitori, numai bună pentru copii şi pentru siluetă. Găsiţi mai jos ingredientele şi modul de preparare.

 

Ingrediente: 

 

  • 150 ml lapte vegetal de cocos cu orez
  • 2 linguri seminţe de chia
  • 20g fulgi de cocos (fini)
  • 1 banană (100g)
  • 100g ananas (+ câteva bucăţi pentru decor)
  • chipsuri de cocos pentru decor (opţional)

 

Mod de preparare: 

 

  1. Am pus seminţele de chia la hidratat în laptele vegetal, la frigider, într-un recipient cu capac. Mai multe mame mi-au spus că nu le ies budincile cu chia. Sinceră să fiu, mie nu mi s-a întâmplat. Sfatul meu este ca, dacă aveţi posibilitatea, să amestecaţi, periodic, laptele şi seminţele de chia. Dacă le lăsaţi la hidratat peste noapte, atunci este posibil ca seminţele de pe fundul vasului să se închege destul de tare, iar o parte din lapte să se ridice la suprafaţă cu câteva seminţe. Nicio problemă. Le amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă.
  2. Am lăsat seminţele la hidratat timp de 2-3 ore.
  3. Banana şi ananasul le-am pus în blender şi le-am mixat până am obţinut un piure fin.
  4. Am amestecat seminţele de chia hidratate cu fulgii de cocos şi cu piureul de fructe. Am pus budincile în borcane mici, cu capace care se închid ermetic, deasupra am adăugat câteva bucăţi de ananas şi chipsuri din nucă de cocos. Et voilà! Gata desertul sănătos.

Una dintre budinci am făcut-o cadou unui om mare. 🙂 Şi a fost tare apreciată, deşi n-are niciun strop de zahăr sau de îndulcitor. Vă zic asta ca să ştiţi că budincile cu chia nu sunt doar pentru copii. 🙂

 

 

S-ar putea să vă placă şi:
Budincă de chia cu „ciocolată” și banane
Budincă de chia cu căpşuni şi banane
Budincă de chia cu kaki şi rodie
Budincă de chia cu ciocolată şi cremă de caju

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

4 Comments on Budincă de chia cu ananas şi cocos (fără zahăr)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *