Acesta a fost cel mai decadent mic dejun pe care l-am mâncat în ultima vreme. A fost un adevărat răsfăţ pentru papilele mele gustative iubitoare de ciocolată.

Ciocolata uşor amăruie s-a completat perfect cu dulceaţa bananelor bine coapte, iar fructele uşor acrişoare pe care le-am adăugat deasupra au fost fix ceea ce trebuia pentru ca acest terci să fie un adevărat deliciu. Şi textura a fost cremoasă, fooarte cremoasă.

Din ingredientele de mai jos mi-au ieşit 4 porţii delicioase. Trei au fost servite de noi 3, eu, copila şi bărbatul, iar cea de-a patra mi-a rămas mie pentru următoarea dimineaţă. Din fericire, nu ne-am bătut pe ea, aşa că decadenţa a ţinut 2 dimineţi consecutive.

 

Ingrediente: 

Pentru 3-4

 

  • 20 linguri fulgi de ovăz moi
  • 400ml lapte vegetal
  • 150ml apă
  • 40g ciocolată 70% cacao (4 bucăţele)
  • 3 banane mici
  • 1 linguriţă pudră de cacao crudă
  • 1 linguriţă pudră de roşcove
  • fructe pentru servit

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Fulgii de ovăz i-am pus la fiert cu 400ml de lapte vegetal (cocos cu orez am folosit eu) şi 100ml apă. Puteţi folosi lapte vegetal, lapte de origine animală sau doar apă, în funcţie de preferinţe. Eu am optat să pun şi apă pentru ca preparatul final să fie mai puţin caloric. Am ales laptele vegetal de cocos cu orez pentru că este preferatul meu atunci când vine vorba de terciuri cu fulgi de ovăz.

 

Pasul 2

Când fulgii au fost moi, am adăugat pudra de cacao crudă, pudra de roşcove şi bananele făcute piure. Apoi, am adăugat bucăţile de ciocolată şi am amestecat până s-au omogenizat ingredientele. După gustul meu, cred că 30g de ciocolată ar fi fost suficiente.

 

Pasul 3

La final, în funcţie de consistenţa pe care vă doriţi să o aibă terciul vostru, mai puteţi adăuga apă sau lapte. Eu am mai adăugat aproximativ 50ml de apă.

 

 

Acest mic dejun (se poate servi şi la gustare, în funcţie de preferinţe) este un deliciu musai de încercat! Eu l-am servit cu felii de banane şi afine de pădure.

 


Terciul îl puteţi adapta dacă alegeţi să nu le oferiţi celor mici ciocolată. Pentru cei foarte mici puteţi pune doar pudră de roşcove, iar pentru copiii mai mari, cu vârsta peste 2 ani, puteţi combina pudra de roşcove cu pudra de cacao crudă, de exemplu.

 

Poftă bună! 🙂

 

 

Alte reţete cu ciocolată: 

 

 

Alte reţete pentru micul dejun: 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Un comentariu on Terci de ovăz cu ciocolată şi banane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *