Meniu pentru copii si parinti

 

 

 

 

 

Luni, 8 mai 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Carne de curcan cu broccoli, dovlecel, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Portocală şi pară.

Gustare 2: Pâine (la cumpărături). Nu ştiu cum e la voi, dar Antonia e mare fan pâine şi fac eforturi considerabile să o limitez :).

Cină: Iaurt.

 

Marţi, 9 mai

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de roşii şi mozzarella.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Carne de vită cu sparanghel, morcov, ceapă, pătrunjel verde şi ulei de măsline.

Gustare: Mango.

Cină: Chifteluţe de cartofi cu ceapă verde şi sos tzatziki. Este o reţetă nouă, însă nu mi-a ieşit chiar aşa cum mi-am dorit. O refac (mai bună) şi revin cu reţeta pe blog  :). 

Bruschete copii

 

Miercuri, 10 mai

 

Mic dejun: Brioşe cu ovăz (reţeta Cosminei). Sunt foarte rapide, din ingrediente simple şi cu un gust minunat.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de sparanghel + carne de pui cu curry, fasole verde şi cartofi (meniul de la creşă).

Gustare: Pară şi anans.

Cină: Bastonaşe de dovlecei cu sos tzatziki. 

 

Bastonase de dovlecei gustare

 

 

Joi, 11 mai

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de roşii + steak de vită cu legume şi mămăligă.

Gustare: Bomboane raw cu zmeură. Încă o combinaţie reuşită de bomboane raw.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).

 

Bomboane raw cu zmeură

 

Vineri, 12 mai

 

Mic dejun: Pâine prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi.

Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.

GustareBomboane raw cu zmeură + căpşuni.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).

pastă tartinabila de masline verzi

 

 

Sâmbătă, 13 mai

 

Mic dejun: Pâine prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi.

Prânz: Am făcut nişte creveţi minunaţi cu legume (broccoli, morcov, dovlecel, ardei gras roşu, ceapă verde şi usturoi), cu o lingură de smântână, pătrunjel verde, busuioc şi oregano, însă Antoniei nu i-au plăcut. Cred că textura lor i s-a părut bizară. S-a mulţumit cu un iaurt.

Gustare: Căpşuni.

Cină: Supă cremă de sfeclă.

 

Supa crema de sfecla

 

 

Duminică, 14 mai

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz cu muesli în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană şi mesquite.

Prânz: Peşte în papiotă (aici vedeţi cum fac papiota pas cu pas) cu cartof dulce.

Gustare: Căpşuni.

Cină: Paste cu sos de roşii şi busuioc. 

 

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *