Luni, 17 aprilie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu cu alune) cu măr şi scorţişoară.
Prânz: Carne de ied cu broccoli, dovlecel şi ceapă. Carnea de ied este un aliment nou introdus în meniul Antoniei.
Gustare: Pară.
Cină: Ruladă cu cremă de brânză şi verdeaţă. Această ruladă este foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă. Pentru cei mari o fac cu cremă de brânză, verdeaţă şi somon afumat. Varianta pentru copii o fac cu cremă de brânză (bio, cumpărată) sau cu ricotta amestecată cu smântână şi verdeaţă. Practic, fac clătite mai groase decât cele dulci, le ung cu cremă de brânză amestecată cu verdeaţă (pătrunjel verde şi cepşoară, dar puteţi folosi ce verdeaţă preferaţi), o rulez şi o învelesc bine în folie alimentară (strâng bine capetele). Când o servesc, o feliez.
Marţi, 18 aprilie
Mic dejun: Pastă tartinabilă de măsline verzi pe crackerşi (cu castane).
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, dovlecel şi usturoi.
Gustare: Banană şi pară.
Cină: Budincă de mei cu mere şi migdale.
Miercuri, 19 aprilie
Mic dejun: Budincă de mei cu mere şi migdale.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de ciuperci. Nu a vrut-o de această dată.
Gustare: Banană şi portocală.
Cină: Mămăligă cu iaurt + câteva bucăţi de sfeclă şi castravete murat (de la noi din farfurie).
Joi, 20 aprilie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu guacamole cu ardei copt.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Pulpă de pui cu conopidă, dovlecel, morcov, pătrunjel verde şi ulei de măsline.
Gustare: Banană şi mango.
Cină: Bruschete cu mămăligă. Am reciclat mămăliga rămasă din ziua precedentă.
Vineri, 21 aprilie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte cu banană şi mesquite.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de conopidă (Creme Dubarry) + carne de pui cu crochete de cartofi (meniul de la creşă).
Gustare: Chec cu mere.
Cină: Bulgur cu legume, smântână şi oregano.
Sâmbătă, 22 aprilie
Mic dejun: Budincă de banane.
Prânz: Carne de vită cu fasole verde, dovlecel şi morcov.
Gustare: Banană şi ananas.
Cină: Bulgur cu fructe uscate şi pudră de roşcove.
Duminică, 23 aprilie
Mic dejun: Soufle de mere cu migdale. Iniţial, această reţetă am făcut-o cu nucă. De această dată am încercat-o cu migdale.
Prânz: Peşte în papiotă cu dovlecel, cartof dulce şi ierburi de Provence.
Gustare: Portocală şi prune.
Cină: Paste cu sos de roşii. Sosul meu de roşii este extrem de uşor şi rapid de pregătit. Cumpăr roşii întregi la cutie (bio, dacă are importanţă) pe care le mixez cu o ceapă mică şi vreo 2-3 căţei de usturoi. Pun sosul în tigaie şi îl las să dea un clocot. La final adaug o lingură de smântână sau smântână lichidă (depinde ce am în casă), busuioc proaspăt tocat şi cepşoară tăiată mărunt. În loc de cepşoară puteţi folosi foi de ceapă verde.
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram