Meniu copii

 

 

Luni, 1 mai 

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu ricotta.

Gustare: Musli cu lapte (de la tatăl ei).

Prânz: Chiftele de pui cu legume (reţeta Cosminei) cu cartofi şi dovlecei la cuptor.

GustareTort cu migdale şi banane.

CinăBudincă dulce cu mălai.

 

Tort cu banane si migdale

 

 

Marţi, 2 mai

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (de grâu cu alune) cu banană şi scorţişoară.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Chiftele de pui cu legume (reţeta Cosminei) cu dovlecei la cuptor.

Gustare: Banană şi pară.

Cină: Chifteluţe de legume cu sos de avocado.

Chiftelute de legume cu sos de avocado

 

Miercuri, 3 mai

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (de grâu cu alune) cu măr, migdale şi scorţişoară.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de roşii + carne de porc cu mămăligă şi morcovi (meniul de la creşă).

Gustare: 2 pere.

Cină: Chifteluţe de legume cu sos de iaurt cu usturoi.

 

Joi, 4 mai

 

Mic dejun: Budincă de mei cu mere.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Quinoa cu legume (morcov, broccoli, varză de Bruxelles), ierburi de Provence şi ulei de măsline.

Gustare: Pară.

Cină: Clătite cu spanac şi ricotta la cuptor (reţeta de pe mamamag.ro). Vă recomand să le încercaţi pentru că sunt delicioase.

 

Budinca de mei cu mere

 

 

Vineri, 5 mai

 

Mic dejun: Budincă de mei cu mere.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de cartofi cu cepşoară + pui cu sos brun, fasole verde şi cartofi (meniul de la creşă).

GustareBrioşe cu caşcaval şi ceapă verde. Am încercat până acum vreo două reţete de brioşe cu caşcaval. Mi-au ieşit bune, dar nu foarte bune aşa că n-au fost de pus pe blog. Ştiţi cum se spune că a treia încercare e cu noroc? Aşa şi cu reţeta asta. Brioşele cu caşcaval, dacă nu se consumă în ziua în care sunt făcute, se întăresc. Pentru a fi din nou pufoase, vă recomand să le reîncălziţi la temperatură joasă în cuptor.

Cină: Clătite cu spanac şi ricotta la cuptor (reţeta de pe mamamag.ro). 

Briose cu cascaval

 

 

Sâmbătă, 6 mai

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu guacamole cu ardei copt.

Prânz: Somon în papiotă (aici vedeţi cum fac papiota pas cu pas) cu cartof dulce şi praz.

Gustare: Mango.

Cină: Brioşe cu caşcaval şi ceapă verde.

 

Guacamole cu ardei copt

 

Duminică, 7 mai

 

Mic dejun: Frigănele cu ricotta.

Prânz: Somon în papiotă (aici vedeţi cum fac papiota pas cu pas) cu cartof dulce, dovlecel şi praz. Practic, am adăugat dovlecel în prânzul rămas de ieri.

GustareBudincă de chia cu căpşuni şi banane. Este o reţetă nouă, hrănitoare şi extrem de uşor de pregătit. Este ideală atât pentru micul dejun, cât şi servită la gustare.

Cină: Griş cu lapte şi seminţe.

 

Budinca de chia cu capsuni si banane

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *