Luni, 1 mai
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu ricotta.
Gustare: Musli cu lapte (de la tatăl ei).
Prânz: Chiftele de pui cu legume (reţeta Cosminei) cu cartofi şi dovlecei la cuptor.
Gustare: Tort cu migdale şi banane.
Cină: Budincă dulce cu mălai.
Marţi, 2 mai
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (de grâu cu alune) cu banană şi scorţişoară.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Chiftele de pui cu legume (reţeta Cosminei) cu dovlecei la cuptor.
Gustare: Banană şi pară.
Cină: Chifteluţe de legume cu sos de avocado.
Miercuri, 3 mai
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (de grâu cu alune) cu măr, migdale şi scorţişoară.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de roşii + carne de porc cu mămăligă şi morcovi (meniul de la creşă).
Gustare: 2 pere.
Cină: Chifteluţe de legume cu sos de iaurt cu usturoi.
Joi, 4 mai
Mic dejun: Budincă de mei cu mere.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Quinoa cu legume (morcov, broccoli, varză de Bruxelles), ierburi de Provence şi ulei de măsline.
Gustare: Pară.
Cină: Clătite cu spanac şi ricotta la cuptor (reţeta de pe mamamag.ro). Vă recomand să le încercaţi pentru că sunt delicioase.
Vineri, 5 mai
Mic dejun: Budincă de mei cu mere.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de cartofi cu cepşoară + pui cu sos brun, fasole verde şi cartofi (meniul de la creşă).
Gustare: Brioşe cu caşcaval şi ceapă verde. Am încercat până acum vreo două reţete de brioşe cu caşcaval. Mi-au ieşit bune, dar nu foarte bune aşa că n-au fost de pus pe blog. Ştiţi cum se spune că a treia încercare e cu noroc? Aşa şi cu reţeta asta. Brioşele cu caşcaval, dacă nu se consumă în ziua în care sunt făcute, se întăresc. Pentru a fi din nou pufoase, vă recomand să le reîncălziţi la temperatură joasă în cuptor.
Cină: Clătite cu spanac şi ricotta la cuptor (reţeta de pe mamamag.ro).
Sâmbătă, 6 mai
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu guacamole cu ardei copt.
Prânz: Somon în papiotă (aici vedeţi cum fac papiota pas cu pas) cu cartof dulce şi praz.
Gustare: Mango.
Cină: Brioşe cu caşcaval şi ceapă verde.
Duminică, 7 mai
Mic dejun: Frigănele cu ricotta.
Prânz: Somon în papiotă (aici vedeţi cum fac papiota pas cu pas) cu cartof dulce, dovlecel şi praz. Practic, am adăugat dovlecel în prânzul rămas de ieri.
Gustare: Budincă de chia cu căpşuni şi banane. Este o reţetă nouă, hrănitoare şi extrem de uşor de pregătit. Este ideală atât pentru micul dejun, cât şi servită la gustare.
Cină: Griş cu lapte şi seminţe.
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram