Luni, 13 martie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu cremă de brânză cu avocado şi ardei copt.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, praz, morcov, dovlecel, oregano şi ulei de măsline.
Gustare: Clementine.
Cină: Bulgur cu fructe uscate şi pudră de roşcove.
Marţi, 14 martie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu cottage cheese şi roşii cherry.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, conopidă, usturoi, ierburi de Provence şi ulei de măsline.
Gustare: Mango.
Cină: Supă cremă de sfeclă.
Miercuri, 15 martie
Mic dejun: Budincă de dovleac cu banană. Este reţeta Cosminei, însă eu o adaptez. În loc de 200g piure de dovleac pun doar 100g şi până la cantitatea din reţetă adaug piure de banană.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă de legume + File de pui mediteranean cu dovlecel şi orez (meniul de la creşă).
Gustare: Brioşe cu „ciocolată”. Cosmina mi-a propus să încerc o reţetă nouă de brioşe simple şi rapide. Vi le recomand şi vouă pentru că sunt extrem de uşor de preparat, iar gustul lor este minunat.
Cină: Clafoutis cu legume şi lapte vegetal. Acest preparat îi place foarte mult, însă nimic nu poate concura cu pâine. A văzut pâine şi s-a terminat distracţia. Iaurtul cu pâine n-a necesitat prea multe pregătiri :).
Joi, 16 martie
Mic dejun: Budincă de dovleac cu banană.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de linte.
Gustare: Brioşe cu „ciocolată”.
Cină: Clafoutis cu legume şi lapte vegetal.
Vineri, 17 martie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pate de ficat de pui.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă de asmăţui (o plantă care în limba franceză se traduce cerfeuil) + peşte cu budincă de conopidă şi cereale (meniul de la creşă).
Gustare: Papaya.
Cină: Cartofi dulci cu rozmarin.
Sâmbătă, 18 martie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pate de ficat de pui.
Gustare: Smoothie de mango (cumpărat).
Prânz: Pulpă de pui cu legume (morcov, praz, dovlecel, broccoli), oregano şi ulei de măsline.
Gustare: Portocală.
Cină: Budincă de griş (cu lapte de cocos cu orez) cu nucă de cocos, migdale şi mesquite.
Duminică, 19 martie
Mic dejun: Crackerşi cu cremă tartinabilă de „ciocolată”. Mereu există alternative sănătoase la mâncarea nesănătoasă. Trebuie doar puţină bunăvoinţă să le găsim. Aşa e şi cu reţeta asta.
Prânz: Somon în papiotă (aici găsiţi cum fac papiota pas cu pas) cu cartof dulce, conopidă, ceapă, usturoi, ierburi de Provence şi puţin unt.
Gustare: 1 pară şi crackerşi cu cremă tartinabilă de „ciocolată”.
Cină: Budinca de bulgur cu legume nu a avut succes. Iaurtul cu pâine nu este refuzat niciodată :).
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Hmm . Totul pare delicios