Meniu pentru parinti si copii

 

 

Luni, 13 martie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu cremă de brânză cu avocado şi ardei copt.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, praz, morcov, dovlecel, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Clementine.

CinăBulgur cu fructe uscate şi pudră de roşcove.

 

Bulgur cu fructe uscate si pudra de roscove

 

Marţi, 14 martie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu cottage cheese şi roşii cherry.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, conopidă, usturoi, ierburi de Provence şi ulei de măsline.

Gustare: Mango.

Cină: Supă cremă de sfeclă.

 

Supa crema de sfecla

 

 

Miercuri, 15 martie

 

Mic dejun: Budincă de dovleac cu banană. Este reţeta Cosminei, însă eu o adaptez. În loc de 200g piure de dovleac pun doar 100g şi până la cantitatea din reţetă adaug piure de banană.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de legume + File de pui mediteranean cu dovlecel şi orez (meniul de la creşă).

GustareBrioşe cu „ciocolată”. Cosmina mi-a propus să încerc o reţetă nouă de brioşe simple şi rapide. Vi le recomand şi vouă pentru că sunt extrem de uşor de preparat, iar gustul lor este minunat.

Cină: Clafoutis cu legume şi lapte vegetal. Acest preparat îi place foarte mult, însă nimic nu poate concura cu pâine. A văzut pâine şi s-a terminat distracţia. Iaurtul cu pâine n-a necesitat prea multe pregătiri :).

 

Clafoutis de legume cu lapte vegetal

 

 

Joi, 16 martie

 

Mic dejun: Budincă de dovleac cu banană.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de linte.

Gustare: Brioşe cu „ciocolată”.

Cină: Clafoutis cu legume şi lapte vegetal.

 

 

Vineri, 17 martie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pate de ficat de pui.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de asmăţui (o plantă care în limba franceză se traduce cerfeuil) + peşte cu budincă de conopidă şi cereale (meniul de la creşă).

Gustare: Papaya.

Cină: Cartofi dulci cu rozmarin.

 

Cartofi dulci cu rozmarin la cuptor

 

 

 

Sâmbătă, 18 martie

 

Mic dejun:  Pâine integrală prăjită cu pate de ficat de pui.

Gustare: Smoothie de mango (cumpărat).

Prânz: Pulpă de pui cu legume (morcov, praz, dovlecel, broccoli), oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Portocală.

Cină: Budincă de griş (cu lapte de cocos cu orez) cu nucă de cocos, migdale şi mesquite.

 

Pate de casa

 

 

 

Duminică, 19 martie

 

Mic dejun: Crackerşi cu cremă tartinabilă de „ciocolată”. Mereu există alternative sănătoase la mâncarea nesănătoasă. Trebuie doar puţină bunăvoinţă să le găsim. Aşa e şi cu reţeta asta.

Prânz: Somon în papiotă (aici găsiţi cum fac papiota pas cu pas) cu cartof dulce, conopidă, ceapă, usturoi, ierburi de Provence şi puţin unt.

Gustare: 1 pară şi crackerşi cu cremă tartinabilă de „ciocolată”.

Cină: Budinca de bulgur cu legume nu a avut succes. Iaurtul cu pâine nu este refuzat niciodată :).

 

crema de ciocolata tartinabila

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Un comentariu on Meniu pentru copii şi părinţi (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *