image

 

Prepar peştele în papiotă pentru că este mult mai gustos şi nu se usucă. Pentru prima dată am încercat să prepar şi ficatul în acelaşi mod. Mai jos vă arăt pas cu pas cum pregătesc papiota.

 

Ingrediente: 

  • 1 pereche de ficăţei
  • 1 cartof dulce
  • 1 buchet de broccoli
  • 1 ceapă (eşalotă am folosit eu)
  • 2 căţei de usturoi
  • unt
  • cimbru
  • oregano

 

Mod de preparare: 

Am dispus o hârtie de copt (suficient de mare) în diagonală. Ştiu că papiota este mai uşor de făcut din folie de aluminiu, însă aceasta nu este cea mai sănătoasă variantă. La mijlocul hârtiei am aşezat bucăţi potrivite de cartof dulce şi broccoli. Deasupra am presărat cimbru şi oregano uscat. Apoi am adăugat 2 felii mici şi subţiri de unt, rondele de ceapă şi usturoi.

 

Ficat cu legume în papiotă

 

Deasupra legumelor am pus ficatul pe care l-am spălat bine în prealabil. Am mai adăugat o felie mică şi subţire de unt, am dispus rondele de ceapă şi am presărat, din nou, cimbru şi oregano.

 

Ficat cu legume în papiotă

 

Acum să trecem la împachetatul hârtiei de copt. Aici Adi Hădean o leagă fedeleş, eu o împachetez. Voi procedaţi cum vă este mai la îndemână.

 

Colţul superior al hârtiei de copt îl trag peste grămada de legume cu ficat.

 

image

 

 

Aduc şi celălalt colţ spre centrul hârtiei.

 

image

 

Partea inferioară a hârtiei o aduc peste cea superioară.

 

image

 

Încep să rulez partea inferioară a hârtiei de copt.

image

 

Şi o pliez/rulez de jur împrejur până obţin rezultatul de mai jos. Capetele le răsucesc. Papiota o las în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de 20-25 de minute.

image

 

Acesta este rezultatul final. Ceapa şi usturoiul le-am adăugat strict pentru aromă.

image

 

Alte reţete cu ficat:

Pate de ficat de pui

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

6 Comments on Ficat cu legume în papiotă (pas cu pas)

  1. Felicitări pentru minunatul blog… As vrea să incerc reteta cu peste in papiotă.. Cum trebuie procedat cu pestele congelat?se pune asa sau se lasa la dezghetat?am file de cod,bebe 1 a 2l…mulțumesc? si aștept un răspuns când e posibil…??

  2. oare e ok daca pun broccoli care a fost inainte congelat? il decongelez inainte, bineinteles, doar ca va fi oricum un pic fleoscait…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *