Meniu copii

 

 

Luni, 22 mai 

 

Mic dejun: Budincă dulce cu mălai (reţeta Cosminei de pe mamipetocuri.com).

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Chiftele de pui cu legume (reţeta Cosminei de pe mamipetocuri.com). Eu am adăugat şi dovlecel.

Gustare: Căpşuni şi afine.

CinăBulgur cu fructe uscate şi pudră de roşcove

 

Bulgur cu fructe uscate si pudra de roscove

 

Marţi, 23 mai

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană şi mesquite.

Gustare: Banană.

Prânz: Chiftele de pui cu legume cu garnitură de cartof dulce şi sparanghel.

Gustare: Căpşuni şi cireşe.

Cină: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.  

 

Bruschete copii

 

Miercuri, 24 mai

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană, mesquite şi migdale.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de creson + ruladă de vită cu sos brun, fasole şi cartofi (meniul de la creşă) + tort cu migdale şi banane pentru că şi-a sărbătorit ziua de naştere. Se pare că tortul a ajuns ambele grupe de copii :).

Gustare: Căpşuni şi cireşe.

Cină: Iaurt cu pâine. Cam asta e cina de după cumpărături :).

 

Tort cu banane si migdale

 

Joi, 25 mai

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi.

Prânz: Quinoa cu legume. O reţetă cu quinoa găsiţi aici.

Gustare: Mozzarella cu roşii.

Cină: Chec cu spanac şi feta + tort cu migdale şi banane pentru că am sărbătorit din nou copilul :). 

 

Chec cu spanac si feta

 

 

Vineri, 26 mai

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu guacamole cu ardei copt.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de mazăre + omletă cu ciuperci + sfeclă, dovlecel şi bulgur  (meniul de la creşă).

Gustare: Cireşe şi căpşuni.

Cină: Chec cu spanac şi feta. Am făcut un mini picnic în parc aşa că este o variantă pe care o puteţi lua în considerare atunci când plecaţi în deplasări. 

 

Sâmbătă, 27 mai

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană, mesquite şi migdale.

Gustare: Pâine – la cumpărături.

Prânz: Chiftele din carne de vită la cuptor cu garnitură de legume (broccoli, morcov, praz, conopidă, dovlecel).

Gustare: Căpşuni şi cireşe.

Cină: Budincă de bulgur cu legume

 

Budinca de bulgur cu legume

 

Duminică, 28 mai

 

Mic dejun: Crackerşi cu cremă de brânză cu sfeclă. De fapt, această reţetă am făcut-o iniţial cu brânză de capră. De această dată am înlocuit-o cu ricotta.

Prânz: Somon în papiotă cu praz, cartof dulce şi ierburi de Provence.

Gustare: Cireşe.

Cină: Budincă de bulgur cu legume. A mai ciugulit de la noi câteva paste cu ciuperci şi dovlecei şi câteva măsline verzi. 

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *