Meniu diversificare 14 luni

 

Alimente introduse saptamana aceasta: migdalele si parmezanul.

 

Luni, 25 iulie

 

Mic dejun: Fructe.

Gustare: 2 banane.

Pranz: Frittata cu spanac, ardei copt, praz si dovleac.

Cina: Couscous in lapte de capra cu mascarpone.

 

Marti, 26 iulie

 

Mic dejun: Fructe.

Gustare: Chec cu malai, lamaie si zmeura. Aceasta reteta a fost surprinzator de buna! Aici am introdus migdalele.

Pranz: Carne de curcan cu conopida, praz si dovleac.

Cina: Soufle de dovlecei.

 

Miercuri, 27 iulie

 

Mic dejun: Fructe (para si banana).

Pranz: Ficat de pui cu cartof dulce, dovlecel, praz, usturoi, unt si cimbru.

Gustare: Soufle de dovlecei. Ce a mai ramas de la cina de ieri.

Cina: Budinca de banane.

 

Joi, 28 iulie

 

Mic dejun: Fructe.

Pranz: Supa crema de mazare cu menta si busuioc. V-am mai spun ca nu sunt o mare fana a supelor creme, dar am incercat cateva care mi-au cucerit papilele. Aceasta este un exemplu. O nebunie de arome!

Gustare: Caise si o nectarine.

Cina: Paste cu dovlecei si smantana dulce. Aici am introdus parmezanul. Minunate pastele astea (ma laud, stiu, dar chiar sunt delicioase)! Lamaia si turmenicul le dau un gust deosebit.

 

Vineri, 29 iulie

 

Mic dejun: Fructe.

Pranz: Merluciu cu orez si gulie (meniu de cresa).

Gustare: Tartina cu guacamole. Pe internet gasiti diferite retete de guacamole. Bineinteles, ca am sa v-o recomand pe aceasta :)! Nu sunt mare prietena cu avocado, dar sub aceasta forma il mananc si eu.

Cina: Supa crema de mazare cu menta si busuioc.

 

Sambata, 30 iulie

 

Mic dejun: 2 nectarine si 1 banana.

Pranz: Carne de vita cu dovlecel, conopida, oregano, ulei de masline si turmenic.

Gustare: Tartina cu guacamole.

Cina: Fulgi de ovaz fierti in lapte de capra cu merisoare, stafide, vanilie si mesquite. E o combinatie cu care nu dau niciodata gres :)!

 

Duminica,  31 iulie

 

Mic dejun: Deliciu cu mere.

Pranz: Pastrav cu cartof dulce, praz si busuioc.

Gustare: 2 briose cu „ciocolata” si banane + 1 banana ca supliment (a fost flamand copilul!). Reteta pentru briose o gasiti pe blogul Danei, aici.

Cina: Panna cotta.

 

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *