Suntem acasă cu toții de mai bine de 3 luni. În tot acest timp, a trebuit să împac casă, masă, job, blog și să fiu și mamă și soție. Am făcut tot ce am știut mai bine să-mi ușurez (sau să îmi deleg) munca, așa că slow cooker-ul mi-a fost aliat de nădejde. Așa cum v-am mai spus, este minunat să poți arunca ingredientele într-o oală și să știi că masa este gata în timpul pe care îl indică aceasta.

De data aceasta, am pregătit mușchi de porc la slow cooker. Știți că mușchiul de porc nu este cea mai fragedă carne, dar în slow cooker vă asigur că iese minunat. Aveam în frigider niște ciuperci pe care trebuia să le gătesc cât mai repede, așa că mușchiul de porc l-am servit cu tocăniță de ciuperci. Nu este o combinație pe care o fac prea des, dar era musai de această dată, pentru că țin să gătesc cu prioritate alimentele care nu au viață prea lungă.

 

Ingrediente: 

  • 500-600g mușchi de porc
  • 1 ceapă mare albă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • foi de dafin
  • boia afumată
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • aprox. 50ml apă

 

 

Mod de preparare:

Pasul 1

Mușchiul de porc l-am tăiat în 2 părți aproximativ egale, cât să încapă în slow cooker. 

Pasul 2

Pe fundul oalei am așezat ceapa și usturoiul tăiate grosier și foile de dafin. Am adăugat și aproximativ 50 ml de apă. 

Pasul 3

Într-un bol, am amestecat uleiul de măsline cu puțină boia afumată, sare, piper și cimbru uscat. Cu acest amestec am uns bine carnea. 

Pasul 4

De aici încolo slow cooker-ul și-a făcut singur treaba. Am setat oala pe treapta High, pentru 3 ore. 

Pe ultima sută de metri, lângă mușchiul de porc, am pus și 2 bucăți de piept de pui. 

Mușchiul de porc a fost foarte fraged (s-a rupt când am vrut să-l gust) și condimentat fix așa cum ne place. Dacă preferați să-l serviți cu sos, puteți folosi lichidul lăsat în oală, să-l reduceți la foc mic și să-i adăugați puțin amidon ca să se închege. Lângă mușchiul de porc, puteți pregăti o salată de crudități, o garnitură de orez ori o combinație care să le imite pe cele 2 menționate, o salată de bulgur cu legume proaspete, de exemplu. 

Poftă bună!

 
 
Alte rețete la slow cooker: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

6 Comments on Mușchi de porc la slow cooker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *