V-am promis că voi încerca să public, pe blog, mai multe reţete la slow cooker. Mi-aţi cerut să vă dau şi idei de mâncăruri fără carne. Prima reţetă de acest fel, gătită lent, pe bază de linte, o aveţi mai jos.

Lintea este o leguminoasă considerată a fi o bună sursă de proteine vegetale. Este şi o sursă excelentă de fibre, minerale (fosfor, fier, zinc, magneziu) şi de vitamine din complexul B. Proprietăţile sale nutritive au numeroase beneficii asupra organismului nostru, deci să o introduceţi în alimentaţia voastră cu toată încrederea.

Eu prefer lintea roşie, pentru că fierbe cel mai repede dintre toate sortimentele şi parcă are şi un gust mai bun. Îmi place şi pentru că este versatilă şi poate fi transformată în supă cremă, dar poate fi inclusă în salate sau în tocăniţe.

 

Ingrediente: 

  • 250g linte roşie (1 cană)
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 1 felie mare de ţelină
  • 2 morcovi
  • 1 bucată de praz (1/2 dintr-o tijă)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • amestec de legume uscate (opţional)
  • pudră de chimen
  • boia afumată
  • sare
  • piper
  • 2 + 1/2căni de apă

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Am spălat bine lintea şi am aruncat boabele care pluteau la suprafaţa apei.

 

Pasul 2

Am spălat şi am curăţat legumele. Dovleceii, ţelina şi morcovii i-am tăiat în cuburi mici, iar ardeiul şi prazul le-am tăiat mărunt.

Pentru oamenii cu puţin timp la dispoziţie, această reţetă o puteţi pregăti cu o seară înainte. Eu aşa am făcut. Seara am pregătit legumele şi a doua zi dimineaţa am pus mâncarea la făcut. Am apăsat pe butonul oalei şi nu mi-a mai rămas decât să aştept ca mâncarea să fie gata. 🙂

 

Pasul 3

Am pus în oală legumele tăiate, lintea spălată, condimentele şi 2 căni şi jumătate de apă (aceeaşi cană cu care am măsurat lintea). Am înţeles că se recomandă ca gustul lintei să se potrivească cu sare după ce este gătită, pentru că sarea o înmoaie prea tare şi, dacă vreţi să o includeţi în salate, s-ar putea să se facă terci, deci să nu fie potrivită pentru o astfel de reţetă. Întotdeauna am gătit lintea cu sare de la început, aşa că voi încerca şi celalaltă variantă, să văd dacă există diferenţe. 🙂

 

 

Pasul 4

Pentru mine, această reţetă a reprezentat prânzul, aşa că trebuia să fie gata într-un timp scurt. Am setat slow cooker-ul pe treapta High şi am lăsat mâncarea la gătit timp de 2 ore şi jumătate. Cred că şi 2 ore ar fi fost suficiente, însă este posibil ca morcovul şi ţelina să fi avut o textură uşor al dente, deloc deranjantă pentru mine. Dacă aveţi mai mult timp la dispoziţie, puteţi seta slow cooker-ul la 4 ore, pe treapta Low.

 

 

Eu am servit mâncarea de linte cu salată de ridichi şi a fost exact ceea ce trebuie, o combinaţie fericită de arome, după gustul meu. Sper să vă placă şi vouă. Daţi-mi de veste dacă o încercaţi.

 

Alte reţete la slow cooker: 

 

Alte reţete cu linte:

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

2 Comments on Linte cu legume la slow cooker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *