Briose cu cascaval

 

Am încercat până acum vreo două reţete de brioşe cu caşcaval. Mi-au ieşit bune, dar nu foarte bune aşa că n-au fost de pus pe blog. Ştiţi cum se spune că a treia încercare e cu noroc? Aşa şi cu reţeta asta. Brioşele cu caşcaval, dacă nu se consumă în ziua în care sunt făcute, se întăresc. Pentru a fi din nou pufoase, vă recomand să le reîncălziţi la temperatură joasă în cuptor.

 

Ingrediente: 

  • 180g caşcaval
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 fâşie de ardei gras roşu
  • 2 ouă
  • 200g făină
  • 200ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 linguriţă pătrunjel verde

Mod de preparare: 

  1. În bolul robotului de bucătărie am bătut ouăle până şi-au dublat volumul. Am adăugat uleiul şi laptele.
  2. Separat, am cernut făină amestecată cu praful de copt. Am încorporat-o în amestecul lichid.
  3. În aluatul obţinut am adăugat ierburile, caşcavalul (răzălit pe răzătoarea mare), ceapa verde şi ardeiul tăiate mărunt.
  4. În tava pentru brioşe am pus hârtie de copt pentru acestea. Am pus aproximativ câte două linguri de aluat în fiecare formă. Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute. Dacă trec testul scobitorii, sunt gata :).

 

briose cu cascaval si ceapa verde

 

Gustul şi textura sunt minunate. Problema mea cu brioşele care conţin caşcaval este că orice hârtie de copt aş folosi, oricât aş aştepta să se răcească, tot se prind puţin de hârtie. Bineînţeles, acest detaliu nu mă împiedică să repet reţeta :).

Sfat:

  • Desprindeţi hârtia de copt de pe brioşe atunci când acestea sunt complet răcite.

 

 

 

Alte reţete cu caşcaval:

Chec cu caşcaval şi măsline

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *