Antonia a avut o perioadă în care a refuzat toate alimentele și preparatele care aveau culoarea verde. Încet, încet s-a reîmprietenit cu verdele, dar nu cu toate preparatele pe care le mânca cu poftă în urmă cu ceva vreme. Spanacul este unul dintre ingredientele care i-a reintrat în grații, așa că jonglez cu el cât de mult pot și îl adaug în tarte, vafe și brioșe.

Una dintre rețetele preferate ale Antoniei (și a mea, dar eu nu sunt pretențioasă) este aceasta, de brioșe cu spanac și feta. Aceste brioșe le servește uneori la cină, dar le-am pregătit și atunci când am plecat în călătorie, pentru că rezistă destul de bine și sunt ușor de mâncat, fără să facem prea multă mizerie în jurul nostru. Pe lângă această rețetă, dacă aveți nevoie de preparate pe care le puteți lua în călătorii, potrivite atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, găsiți inspirație în acest articol.

Ingrediente:

 • 20-25 cuburi spanac congelat
 • 3 ouă
 • 150g feta
 • 240g făină (albă și integrală)
 • 1 lgță praf copt
 • 150ml lapte
 • 50ml ulei
 • oregano
 • usturoi granulat
 • sare (opțional)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Dacă folosiți spanac congelat, decongelați-l înainte de a-l folosi și scurgeți-l bine de apă. Din aproximativ 25 de cuburi de spanac congelat, după decongelarea și scurgerea lor de apă, ar trebui să rămâneți cu o cantitate de 200g.

Pasul 2

Am amestecat ingredientele lichide: ouăle, laptele și uleiul.

Pasul 3

Separat, am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, oregano uscat, usturoiul granulat și sarea. Dacă vreți să adăugați sare, țineți cont că feta este deja destul de sărată.

Pasul 4

Am încorporat ingredientele uscate în amestecul lichid. Apoi, am adăugat spanacul și feta mărunțită.

Pasul 5

Eu am făcut mini brioșe. Le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius, timp de aproximativ 25 de minute. Dacă le faceți în forme medii (forme clasice), lăsați-le mai mult la copt și, înainte de a le scoate din cuptor, verificați-le cu ajutorul unei scobitori pentru a vă asigura că sunt coapte.

Chiar dacă nu sunteți iubitori de spanac, vă asigur că vă vor plăcea aceste brioșe. Sunt genul acela de preparate care dau dependență, adică nu te poți opri din mâncat până nu ai terminat tava. 🙂

Sper să vă placă și vouă! Dați-mi de veste dacă le încercați.

Alte brioșe pe care e musai să le încercați :

Brioșe sărate

Brioșe dulci

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

4 Comments on Brioșe cu spanac și feta

 1. Buna!
  Daca ar fi sa folosesc spanac proaspat, trebuie sa il oparesc/prepar la tigaie inainte sau il pot pune direct asa?
  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *