Photo by Patrick Fore on Unsplash

 

Noi suntem obişnuiţi cu călătoriile lungi cu maşina, pentru că avem experienţa drumurilor Luxembourg-România şi retur. Pe perioada verii, dacă alegem să ne petrecem vacanţa într-o altă ţară, călătorim cu avionul. Este mijlocul de transport care ne convine cel mai bine tuturor. În schimb, pe teritoriul ţării, călătorim cu maşina.

Indiferent că am avut un drum de 1600 de kilometri, un drum de mare sau o călătorie cu avionul, am avut la noi mâncare. Pentru călătoriile cu maşina, ne-am echipat cu ladă frigorifică şi mâncare pentru toată gaşca (noi trei şi, uneori, 2 bunici). Pentru călătoriile cu avionul care, uneori, implică și un transfer de 1-2 ore până la hotel, alegem să avem la noi gustări sănătoase.

 

De ce alegem să luăm cu noi de mâncare atunci când călătorim?

 

 • Pentru că atunci când ne apucă foamea, avem pe ce pune mâna şi nu recurgem la gustările nesănătoase din benzinării, de exemplu. Ştiaţi că un sandwich din benzinărie, ambalat, cu pâinea aceea moale poate conţine zahăr şi până la 8 aditivi? Şi nici nu ţine de foame.
 • Pentru că suntem mai organizaţi atunci când avem mâncare la noi.
 • Pentru că nu ne abatem din drum să căutăm locuri în care să servim o masă bună şi suntem mai eficienţi.

 

Acestea sunt 3 dintre motivele pentru care călătorim cu lada frigorifică în portbagaj. Dacă şi voi procedaţi la fel şi sunteţi în căutare de gustări sănătoase pe care să le luaţi în călătorie, găsiţi mai jos idei pentru toate gusturile.

 

Gustări/preparate sănătoase de luat în călătorie

 

Gustări dulci

 • Fructe care lasă puţin suc. Pe cele care lasă suc, vă sfătuiesc să le puneţi în caserolă.

 

Brioşe

 

 

Biscuiţi

 

 

Budinci

 

Checuri

 

 

 

Gustări sărate

 • Bastonaşe de legume servite simple, cu brânză tartinabilă sau cu humus (morcovi, castraveţi, ardei, etc.).

 

Brioşe şi checuri

 

Vafe

 

Dacă aveţi un drum lung şi plănuiţi să puneţi merinde pentru întreaga familie, poate nu vă ajută câteva idei de sandwichuri.

 

Sandwichuri

 • cu ou (fiert/omletă) + legume.
 • cu piept de pui/curcan + legume crude şi/sau gătite (de exemplu, rondele de dovlecei la cuptor).
 • burgeri de casă
 • cu ou + brânză (mozzarella, feta, telemea, etc.) + legume.
 • cu brânză (mozzarella, feta, telemea, etc.) + pesto + legume.
 • cu ton + fasole + măsline + roşii.
 • cu legume + şniţel la cuptor.
 • cu legume + chiftele la cuptor (exemple cu/sau fără carne).
 • cu paste tartinabile (humus, brânză tartinabilă, pate de ficat, salată de vinete, etc.).

 

Câteva sfaturi

 

♦ Să aveţi cu voi o ladă frigorifică în care să păstraţi mâncarea la temperatură optimă.

♦ Să luaţi cu voi un gel antibacterian sau şerveţele umede antibacteriene în caz că nu aveţi unde să vă spălaţi pe mâini.

♦ V-ar fi folositoare şerveţelele din hârtie şi/sau un prosop de bucătărie.

♦ Când pun de mâncare la noi, adaug în bagaj şi un cuţit mic, cu protecţie pentru lamă.

♦ V-ar putea fi folositoare o pătură în cazul în care plănuiţi să faceţi un picnic în drumul vostru.

♦ Includeţi în bagajul vostru şi o pungă pentru resturi. Niciodată nu se ştie dacă găsim sau nu un coş de gunoi la fiecare oprire.

♦ Să luaţi cu voi, de acasă, o cantitate suficientă de apă.

 

 

Luaţi cu voi mâncare în călătoriile voastre? Cum procedaţi? Ce preparate luaţi cu voi?

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

4 Comments on Gustări sănătoase de luat în călătorie

 1. Si noi luam mancare cu noi,in lada frigorifica,doar ca lada o tinem in masina,iar in cazul in care soferului ii este foame poate manca un mini sandwich in timp ce conduce. Daca bebe doarme si oprim se trezeste instant,asa ca mancam in mers,iar bebe mananca la trezire cand si oprim. Avem la noi fructe (de obicei banane sau mere) , iaurt, biscuiti facuti in casa,apa, sandwich. Avem mereu in portbagaj 1umbrela de plaja,o patura picnic,si o gentuta mica necesara pt 3persoane(chiar daca folosim 1-2) care contine 3 pahare plastic,3farfurii plastic, 1lingurita,1furculita, 1cutit, 2-3paie ambalate individual pt bebe care bea cu paiul, 2-3pliculete sare, 1-2pliculete piper,1pachetel mic șervețele umede. Oriunde am merge pe fuga,stim ca avem ceva la noi cu ce sa ne descurcam

 2. Si noi plecam pregatiti de acasa. Locuim in Germania si aici oamenii chiar practica mersul cu pachetel pe oriunde. Am facut excursii de o zi la zoo, in orase turistice sau chiar la piscina si mereu am avut lada frigorifica in care intotdeauna se gasesc fructe, iaurtele, apa si diverse sandvisuri.
  Facem cel putin o data pe an si drumul Germania- România, cu masina, asa ca avem experiență la drumuri lungi si stim cat de important este sa avem provizii, mai ales pentru copil, căruia in nici un caz nu i-aș lua mâncare din benzinării sau din diverse popasuri dubioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *