Încerc să-mi reiau obiceiul de a vă recomanda jucării, jocuri și cărți pentru copii. Deja mă gândesc că vine Crăciunul și adun inspirație de peste tot, din timp. Poate așa faceți și voi. 🙂

Pentru a-mi ușura munca atunci când vine vorba de alegerea cadourilor pentru Antonia, dar și pentru ceilalți copii din familie, am o listă pe care o actualizez destul de des. Am câteva principii în funcție de care actualizez această listă: notez acolo ce jucării îi plac Antoniei, nu pe toate, doar pe cele care insistă pe o perioadă mai lungă de timp să le aibă; adaug jucăriile care au avut succes în cazul ei și le pot recumpăra pentru alți copii. Nu e așa de simplu nici cu jucăriile. E nevoie de o adevărată organizare pentru cumpărarea lor, pentru a face cele mai bune alegeri. 🙂

O alegere bună cred că este și această tăbliță de desen cu magneți.

 

Marca: EDU CLASS
Vârsta recomandată de producător: 3 ani+

 

 

Despre ce este vorba? 

Tăblița de desen cu magneți este disponibilă în 2 variante, una cu 380 de piese (21,8 x 17,5 x 1,2 cm) și una cu 714 piese (31.5 x 25,5 x 1,2 cm). Noi o avem pe cea de-a doua, în varianta mare.

Fiecare tablă de joc vine cu un stilou magnetic, numărul corespunzător de bile metalice (380 sau 714) și cu o broșură cu modele. Practic, bilele sunt în interiorul tablei și ies la suprafață cu ajutorul stiloului magnetic. Este important de menționat că bilele sunt complet izolate și ele nu pot fi scoase din tăbliță. Cred că este un aspect extrem de important, în special pentru cei care aveți copii de vârste diferite, dintre care unul este cu vârsta peste 3 ani și celălalt destul de mic, în plină fază de explorare a mediului înconjurător și bagă în gură cam tot ce apucă. În partea de sus, tăblița are un loc special unde se pune stiloul magnetic.

Ce pot face copiii cu această tablă de joc? Pot realiza modele creative  folosindu-se de broșura pe care o primesc cu tăblița sau de propria imaginație. Pot desena forme, litere, cifre, etc. Noi am încercat să scriem și operații matematice simple (îi plac mult Antoniei) sau să jucăm jocuri care au implicat recunoașterea literelor scrise.

Dacă sunteți în căutarea unor jocuri și jucării pe care copiii să le poată folosi în mașină, tăblița aceasta este ideală. Un mare avantaj este faptul că biluțele sunt izolate și stiloul magnetic are locul lui, în tăbliță, deci riscul ca acesta să se piardă este minim. De asemenea, un alt avantaj al tăbliței este prețul foarte abordabil. Ambele tăblițe, atât în varianta mică, cât și în varianta mare, le puteți achiziționa de aici.

 

Cum contribuie la dezvoltarea copilului?

  • dezvoltă creativitatea
  • contribuie la dezvoltarea motricității
  • dezvoltă coordonarea ochi-mână

Ce jocuri și jucării educative recomandați pentru cei mici?

 

 

Alte jocuri pe care vi le recomand: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Joc pentru copii: Tăblița de desen cu magneți

  1. De mult urmaresc blogul, retetele tale sunt super faine, de multe ori gasesc inspiratie cand nu stiu ce sa mai pun pe masa, dar niciodata nu am apucat sa scriu comentarii. Ideea cu acest cadou a venit in cel mai bun moment – multumesc 🙂 !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *