Când am făcut prăjiturelele cu cireșe și ricotta, vă spuneam că ele trebuiau să fie brioșe, dar m-am răzgândit în ultima clipă. Nu a trecut mult și Antonia a cerut să repet rețeta. De această dată, i-am propus să facem brioșe cu cireșe și banane, o combinație cu care știam că nu dau greș.

Abia am așteptat să vină vara și să profit de fructele de sezon, să le mâncăm ca atare, dar și să le includ în tot felul de deserturi. Recunosc că, în ultima vreme, îmi vine să fac ceva dulce, cu fructe, tot la 2-3 zile. Dacă Antonia a avut o perioadă lungă în care nu voia să adaug bucăți de fructe în brioșe, prăjituri și budinci, acum sunt preferatele ei, încă un motiv să prăjituresc. 🙂

Aceste brioșe sunt pufoase și aromate. Merită să le dați o șansă! 🙂

 

 

 

 

Ingrediente: 

  • 220-230g cireșe (cântărite cu sâmburi)
  • 170g făină (albă + integrală)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 ouă
  • 3 banane coapte (300g)
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură miere
  • scorțișoară

 

 

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Întâi, m-am ocupat de cireșe. Le-am spălat, le-am uscat și le-am îndepărtat codițele și sâmburii.

Pasul 2

Ca să-mi ușurez munca, câteva ingrediente, ouăle, bananele, uleiul și mierea, le-am mixat în blender până am obținut o compoziție omogenă. Puteți omite mierea din rețetă. Bananele și cireșele îndulcesc suficient compoziția, din punctul meu de vedere, dar depinde de voi cât de dulci vreți să fie brioșele.

Pasul 3

Separat, am amestecat ingredientele uscate, făina, praful de copt și scorțișoara. Ingredientele uscate le-am încorporat în compoziția lichidă (cea realizată în blender). Am încorporat și jumătățile de cireșe (am așezat câteva și deasupra).

Pasul 4

Eu am copt brioșele în forme de dimensiuni diferite, așa că vă pun aici ambele variante. În total, mi-au ieșit 12 mini brioșe și 6 brioșe medii.

Mini brioșele le-am copt într-o tavă din silicon și am avut nevoie cam de 1 lingură de compoziție/brioșă. Le-am lăsat la copt timp de 20-25 de minute, la 180° Celsius.

Brioșele medii le-am copt într-o tavă clasică, în hârtie de copt pentru brioșe. Sfatul meu este să ungeți hârtia cu puțin ulei și să scoateți brioșele din hârtie doar după ce acestea s-au răcit. Pentru fiecare brioșă medie am avut nevoie de aproximativ 2 linguri de compoziție. Le-am lăsat la copt timp de 28-30 de minute, la 180° Celsius.

Au fost minunate! După ce le-a gustat, copila mea nu s-a putut decide dacă următoarea dată ar trebui să fac aceste brioșe sau prăjiturelele cu ricotta și cireșe.

 

Poftă bună!

 

 

Alte rețete de brioșe dulci: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *