Nu-s chiar 13 idei de aperitive, ci mai multe, vreo 30 în total dacă este să le luăm și pe cele de anul trecut. Dacă adaug și ideile de aperitive de acum 2 ani, avem un total de aproximativ 50 de rețete. Și poate veți spune că unele preparate nu se potrivesc să fie servite ca aperitive, cu atât mai puțin pe o masă de sărbătoare. Eu vă contrazic și vă spun că, cu câteva trucuri, putem transforma nişte reţete simple în preparate festive. Așadar, rețetele de mai jos au fost publicate în acest an şi sunt potrivite atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Sper să vă inspire!

 

Pastă de ton cu năut

Eu zic că reţetele tartinabile se potrivesc de minune să fie servite ca aperitive. Voi alegeţi cum. Fie le puneţi pe masă, într-un bol şi fiecare îşi unge felia de pâine, fie le prezentați pe un platou, pe diverse sortimente de crackerşi.

 

Pastă tartinabilă din ouă fierte

 

Vafe cu caşcaval şi roşii uscate

Asta e o reţetă cu care sigur nu daţi greş. 🙂

 

 

Brioșe cu ton și parmezan

Îmi plac checurile aperitiv şi îmi place să le fac în forme mici, de mini brioşe. Astfel, nu se usucă ca atunci când sunt tăiate şi sunt mâncate mai uşor atât de cei mari, cât şi de cei mici.

 

Brioşe cu telemea şi măsline

 

 

Mini tarte cu roşii şi dovlecei

Mini tartele vă dau posibilitatea să aduceţi varietate pe un platou de aperitive. Să nu vă feriţi de ele, pentru că mie îmi par delicioase atât calde, cât şi reci.

 

 

Salată cu năut şi sos de avocado

Dacă aţi vrea să serviţi această reţetă de sărbători, ca aperitiv, vă recomand să renunţaţi la frunzele verzi, pentru că, dacă salata stă ceva vreme înainte să fie servită, frunzele vor căpăta o textură mai puţin estetică. Vă sfătuiesc și ca miezul de avocado să îl adăugaţi cu puţin timp înainte de servire, pentru a evita oxidarea lui.

 

Salată cu quinoa, legume şi seminţe

Dacă ideea primei salate propuse nu vă încântă din cauza posibilităţii oxidării avocadoului, atunci poate aceasta vi se va părea mai potrivită.

 

Salată de bulgur cu rodie

 

Involtini cu dovlecei

Involtini sunt nişte rulouri mici, originare din Italia. Pot fi făcute cu carne, jambon, cu brânză sau cu legume. Pot fi gătite în tigaie, la cuptor, în sos de roşii sau asamblate „la rece”. Combinaţiile sunt infinite, pentru toate gusturile. Se fac repede şi se mănâncă şi mai repede. 🙂

 

 

Şniţele crocante (la cuptor)

Cred că toată lumea a mâncat un şniţel măcar o dată în viaţa lui. Este un preparat clasic al bucătăriei nostre, deşi nu-şi are originile pe meleagurile româneşti. În mod tradiţional, şniţelul este prăjit în ulei, o modalitate nu tocmai sănătoasă de preparare. Ştiţi că încerc întotdeauna să transform mâncărurile nesănătoase în preparate (mai) sănătoase. Aşa s-a întâmplat şi cu aceste şniţele.

 

Ruladă de dovlecei cu brânză (fără făină)

Această ruladă cu dovlecei şi brânză este uşor de făcut, ingredientele nu sunt costisitoare, este potrivită să fie servită ca aperitiv ori ca gustare, poate fi luată și la pachet, iar gustul ei este minunat.

 

 

Turtiţe cu conopidă şi brânză de capră

 

 

 

Voi ce aperitive pregătiţi pentru masa de Crăciun?

 

Urmează să mai adun tot aşa, la un loc, în câte un articol, idei de prăjituri sănătoase pentru mesele festive şi exemple de reţete de biscuiţi şi fursecuri, aşa că rămâneţi pe aproape. Cu această ocazie, mi-ar plăcea să îmi spuneţi dacă aceste articole vi se par utile.

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *