Antoniei îi plac activităţile creative, să meşterim câte ceva împreună. În fiecare an, în bradul nostru de Crăciun sunt şi decoraţiuni făcute de noi. În anii trecuţi, am avut ornamente din aluat sărat (unele dintre acestea le-am şi oferit celor dragi) şi brăduţi. Am făcut chiar şi fulgi de nea, dar aceştia nu şi-au găsit locul în brad, ci pe frigider. Unul n-a mai vrut să plece de acolo şi îl avem şi în acest an. 🙂
Am început să facem decoraţiuni de Crăciun încă din luna noiembrie. Eu zic că nu-i niciodată prea devreme să dăm frâu liber imaginaţiei sau, mai bine zis, să intrăm în spiritul Crăciunului și să punem în aplicare ideile pe care le găsim în anumite surse de inspiraţie. Din acest punct de vedere, Pinterest este o sursă inepuizabilă de idei. Aici găsiţi câteva dintre ideile pe care eu le-am salvat şi pe care mi-aş dori să reuşesc să le punem în practică. Sper să ne ajute timpul.
Pentru decoraţiunile pe care vreau să vi le arăt în acest articol, materialul principal folosit a fost lemnul, mai exact beţele din lemn. Un alt material uşor de folosit este papier mâché-ul. Noi am avut câteva figurine pe care le-am pictat și le-am decorat.
Sper să vă placă ideile propuse şi să le puneţi în aplicare cu copiii voştri.
Om de zăpadă
Materiale necesare:
- 5 beţe din lemn
- culori pentru pictat (alb, negru şi portocaliu)
- 2 fâşii de hârtie sclipicioasă, autoadezivă
- adeziv pentru lemn
Întâi, am vopsit bețele din lemn ținând cont de căciula omului de zăpadă. Nu am folosit vopsele speciale, ci cele cu care Antonia pictează în mod normal (la tub). Am aplicat 2 straturi pentru ca vopseaua să fie uniformă și am lăsat-o să se usuce complet.
Când vopseaua a fost uscată, am fixat bețele cu adeziv. Am lipit bățul negru pe diagonala, peste celelalte 4 bețe. Va trebui să lăsați adezivul să se usuce. Altfel, omul de zăpada este posibil să se dezmembreze. În primă fază, am încercat să îl lipesc cu bandă dublu adezivă, dar nu și-a prea făcut treaba. Poate nu am avut eu banda potrivită.
Apoi, cu o pensulă subțire, i-am pictat ochii, nasul, gura și nasturii. Fularul l-am decupat dintr-o coală de hârtie sclipicioasă autoadezivă. Dacă nu aveți o astfel de hârtie, puteți picta fularul și, opțional, să îi puneți niște sclipici deasupra, depinde ce materiale aveți prin casă. Nu e musai să dați fuga la magazin pentru atât.
Fulg de nea
Materiale necesare:
- 3 beţe din lemn
- adeziv pentru lemn
- opţional: pietricele, stickere, sclipici, etc.
Fulgul l-am făcut roșu. Antonia așa l-a vrut. Am folosit bețe din lemn vopsite. Antonia a ales să avem fulgi cu pietricele și așa am făcut. Inițial, am lipit laturile fulgului cu bandă dublu adezivă dar, cum spuneam și mai sus, tot adezivul clasic și-a făcut mai bine treaba.
Brăduţ
Materiale necesare:
- 3 beţe din lemn + 1 bucăţică pentru trunchi
- adeziv pentru lemn
- opţional: pietricele, stickere, sclipici, etc.
Brăduțul a fost la fel de simplu de făcut ca și fulgul. Am folosit 3 bețe din lemn deja colorate, pe care Antonia a ales să le decoreze cu sclipici (am aplicat lipici și apoi sclipici) și bandă adezivă cu model. În vârf, i-am pus un pompom în loc de stea, iar în partea de jos, ca să redăm trunchiul bradului, i-am pus o bucată dintr-un băț de lemn mai lat.
Stea din papier-mâché
- 1 figurină în formă de stea, din papier-mâché
- 5 pompom-uri
- 1 sticker argintiu în formă de stea
- adeziv
- culoare albă pentru pictat figurina
Steaua am pictat-o la fel ca și bețele pentru omul de zăpadă. Am lăsat vopseaua să se usuce complet și apoi am lipit 2 stele sclipicioase, autoadezive, câte una pe fiecare parte a steluței. Pe fiecare colț, i-am pus câte un pompom et voilà. A fost gata steluța noastră.
În imaginile de mai sus, poate ați observat că avem și o inimă pictată. Este tot din papier-mâché. O așteaptă pe Antonia să o decoreze.
În timpul procesului nostru de creație, Antonia a dat indicații precise și prețioase (cum altfel?! :)) ). Mi-a spus clar de ce trebuie să mă ocup eu exclusiv (i-am arătat ideile înainte, pe Pinterest) și de ce nu am voie să mă ating. Ea a meșterit la o decorațiune tot din papier-mâché, pe lângă ajutorul pe care mi l-a dat mie. Forma este nedefinită (după părerea mea), punctele albe sunt fulgi de nea, iar restul se înțelege. 🙂
Voi faceți decorațiuni cu cei mici?
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram