Meniu diversificare 21 luni

 

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: mugurii de pin.

 

Luni, 20 februarie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (de orez cu cocos) cu banană, migdale şi scorţişoară.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ciorbă de perişoare (din carne de vită).

Gustare: Pere.

Cină: Iaurt cu pâine + o clătită. Am fost în vizită la nişte prieteni şi nu a vrut tartă cu praz aşa că m-am adaptat.

 

Marţi, 21 februarie

 

Mic dejun: Mei cu goji şi merişoare (reţeta Cosminei).

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, ceapă, usturoi, oregano şi pătrunjel verde.

Gustare: Mango.

Cină: Cartofi dulci cu rozmarin.

 

Cartofi dulci cu rozmarin la cuptor

 

Miercuri, 22 februarie

 

Mic dejun: Pancakes cu ricotta.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, conopidă, usturoi, cimbru şi ulei de măsline.

Gustare: Pere.

Cină: Budincă de griş cu lapte vegetal, nucă de cocos şi scorţişoară.

Pancakes cu ricotta

 

 

Joi, 23 februarie

 

Mic dejun: Budincă de dovleac cu banană. Este reţeta uşor adaptată a Cosminei de budincă de dovleac. Practic, în loc de 200g piure de dovleac pun 100g de piure de banană şi 100g de piure de dovleac.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de fasole verde + enchiladas cu pui şi garnitură de cartofi (meniul de la creşă). A vrut doar supa.

Gustare: Banană, clementină şi un cracker cu pate de năut cu dovleac copt şi muguri de pin. Cam aşa se întâmplă când nu vrea nimic şi apoi vrea de toate :).

Cină: Soufle de legume.

 

Pate de naut cu dovleac copt si muguri de pin

 

Vineri, 24 februarie

 

Mic dejun: Crackerşi cu pate de năut cu dovleac copt şi muguri de pin + crackerşi cu ricotta.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de sparanghel + varză cu carne de vită, morcovi şi orez (meniul de la creşă).

Gustare: Mango şi clementină.

Cină: Nu a vrut soufle de legume, dar nu a refuzat iaurtul :).

 

 

Sâmbătă, 25 februarie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu guacamole cu ardei copt.

Prânz: Peşte în papiotă cu cartof dulce, dovlecel, ţelină, ceapă, usturoi, puţin unt şi ierburi de Provence. Aici am explicat cum fac papiota pas cu pas.

Gustare: Clementine.

Cină: Bulgur în lapte vegetal (de orez cu cocos) cu stafide, merişoare, pudră de roşcove şi vanilie.

 

Guacamole cu ardei copt

 

 

Duminică, 26 februarie

 

Mic dejun: Frigănele cu banană (reţeta Danei).

Prânz: Jumătate din prânzul pregătit în ziua precedentă: peşte în papiotă cu cartof dulce, dovlecel, ţelină, ceapă, usturoi, puţin unt şi ierburi de Provence.

GustareBomboane raw cu vişine. Delicioase!

Cină: Budincă de orez cu migdale.

 

Bomboane raw cu visine

 

 

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *