Luni, 23 ianuarie
Mic dejun: Pancakes cu ricotta.
Prânz: Chifteluţe de pui cu legume (reţeta Cosminei). Dacă vă tentează, neapărat să faceţi porţie dublă pentru că delicioase.
Gustare: Biscuiţi fragezi cu griş.
Cină: Iaurt. 2-3 linguriţe i-au fost suficiente.
Marţi, 24 ianuarie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, cu banană şi mesquite.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Carne de vită cu broccoli, dovlecel, ceapă şi cimbru.
Gustare: Clementine.
Cină: Supă cremă de sfeclă.
Miercuri, 25 ianuarie
Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Tartă cu legume (meniul de la creşă).
Gustare: Banană.
Cină: Budincă de griş (cu lapte de cocos cu orez) cu scorţişoară şi nucă de cocos.
Joi, 26 ianuarie
Mic dejun: Fulgi de mei în lapte de cocos cu orez, cu banană, scorţişoară şi nucă.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Ficat de pui cu broccoli, cartof dulce, dovlecel, ceapă şi usturoi.
Gustare: Clementine.
Cină: Clafoutis cu legume şi lapte vegetal. Poza nu este sugestivă :)! Este făcută în grabă cu un copil fomist agăţat de mine. Este simplu de făcut, gustos şi sănătos. Merge foarte bine şi servit rece, ca aperitiv.
Vineri, 27 ianuarie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, cu măr şi scorţişoară.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă de măcriş şi paste cu somon şi morcovi (meniul de la creşă).
Gustare: Clementine.
Cină: Clafoutis cu legume şi lapte vegetal.
Sâmbătă, 28 ianuarie
Mic dejun: Budincă de afine (reţeta de pe „Dulceaţă de trandafiri”). Antonia nu a fost prea încântată şi a refuzat să o mănânce. A optat pentru 2 pere.
Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, morcovi, ţelină, ceapă verde, ierburi de Provence, usturoi granulat (bio) şi ulei de măsline.
Gustare: Un iaurt şi o banană.
Cină: Cartofi dulci cu rozmarin.
Duminică, 29 ianuarie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă cu roşii şi migdale. Este o reţetă nouă pe care trebuie să o încercaţi dacă sunteţi în căutare de gustări ori mese lejere, fără produse de origine animală.
Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, morcovi, ţelină, dovlecel, ceapă verde, ierburi de Provence, usturoi granulat (bio) şi ulei de măsline.
Gustare: Chec cu mere.
Cină: Chifteluţe de legume cu sos de avocado.
Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.