Bomboane raw cu visine

 

Ingrediente pentru bomboane: 

  • 80g de vişine
  • 70g fulgi de cocos
  • 70g făină de migdale
  • 1 lingură fulgi de ovăz măcinaţi
  • 1 lingură unt de cocos
  • 1 lingură de miere
  • 1 linguriţă rasă de vanilie pudră

 

Ingrediente în care am tăvălit bomboanele: 

  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 1 lingură de nucă măcinată
  • 1 lingură seminţe de cânepă + 1 linguriţă rasă de mesquite

 

Mod de preparare: 

  1. Am folosit vişine congelate. Le-am lăsat la dezgheţat şi le-am scurs bine de apă.
  2. Am mixat vişinele cu mierea, vanilia şi untul de cocos.
  3. Am amestecat piureul de vişine cu fulgii de cocos, făina de migdale şi fulgii de ovăz măcinaţi. Am amestecat compoziţia cu mâna încât să se omogenizeze bine.
  4. Mi-am uns mâinile cu puţin unt de cocos şi am format bomboanele. Le-am tăvălit prin 3 amestecuri diferite: fulgi de cocos, nucă măcinată şi seminţe de cânepă cu mesquite.

Am obţinut 26 de bomboane delicioase pe care le-am lăsat la frigider peste noapte. Sunt ideale pentru gustarea celor mici sau pentru un desert sănătos.

 

Alte reţete dulci şi sănătoase:

Crumble cu vişine şi fulgi de ovăz

Salam de biscuiţi (baby friendly)

Chec cu mere

Chec cu mălai şi portocale

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

6 Comments on Bomboane raw cu vişine

    • Buna Mihaela,

      Uleiul/untul de cocos îl am de ceva vreme. Îl folosesc foarte rar şi în cantităţi mici pentru că este bogat în grăsimi saturate. L-am cumpărat de la Plafar. Marca se numeşte „Steaua Divină”.

    • Salut, Ana! O cumpar dintr-un magazin bio (nu locuiesc in Ro, deci nu e relevant numele lui). Gasesti pudra de vanilie sau pastaie in magazine bio online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *