Pate de naut cu dovleac copt si muguri de pin

 

Ingrediente: 

  • 100g dovleac copt
  • 50g năut
  • 5 curmale
  • 40g muguri de pin
  • 4 linguri de apă (de preferinţă, în care a fiert năutul)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie (după gust)
  • 1/2 linguriţă de usturoi granulat
  • 1/2 linguriţă chimion pudră
  • 1 linguriţă coriandru tocat fin
  • un vârf de linguriţă de turmeric

 

Mod de preparare: 

  1. Dovleacul (tăiat în patru) asezonat cu ulei de măsline, usturoi granulat şi ierburi de Provence l-am copt la 180 de grade timp de aproximativ 50 de minute.
  2. Năutul l-am lăsat la hidratat peste noapte şi apoi l-am fiert.
  3. Mugurii de pin i-am copt 5-7 minute la 200 de grade Celsius până au prins o culoare aurie.
  4. Am folosit curmale proaspete. Dacă aveţi curmale uscate, hidrataţi-le timp de aproximativ 30 de minute.
  5. Am pus toate ingredientele în blender, cu excepţia coriandrului, şi le-am mixat până am obţinut o pastă fină. La final, am încorporat coriandrul tocat fin.

Această pastă tartinabilă are un gust foarte interesant. Fetiţa mea nu s-a dat în vânt după ea, însă mie, culmea (sunt dificilă când vine vorba de tartinabile), mi-a plăcut foarte mult. Am servit-o pe crackerşi cu castane şi pe rondele de orez expandat.

 

Alte reţete tartinabile:

Pastă tartinabilă cu sfeclă coaptă şi brânză de capră

Pastă tartinabilă cu roşii şi migdale

Pate de năut cu ardei copt

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *