Ingrediente:
- 100g dovleac copt
- 50g năut
- 5 curmale
- 40g muguri de pin
- 4 linguri de apă (de preferinţă, în care a fiert năutul)
- 1 lingură ulei de măsline
- 1-2 linguri zeamă de lămâie (după gust)
- 1/2 linguriţă de usturoi granulat
- 1/2 linguriţă chimion pudră
- 1 linguriţă coriandru tocat fin
- un vârf de linguriţă de turmeric
Mod de preparare:
- Dovleacul (tăiat în patru) asezonat cu ulei de măsline, usturoi granulat şi ierburi de Provence l-am copt la 180 de grade timp de aproximativ 50 de minute.
- Năutul l-am lăsat la hidratat peste noapte şi apoi l-am fiert.
- Mugurii de pin i-am copt 5-7 minute la 200 de grade Celsius până au prins o culoare aurie.
- Am folosit curmale proaspete. Dacă aveţi curmale uscate, hidrataţi-le timp de aproximativ 30 de minute.
- Am pus toate ingredientele în blender, cu excepţia coriandrului, şi le-am mixat până am obţinut o pastă fină. La final, am încorporat coriandrul tocat fin.
Această pastă tartinabilă are un gust foarte interesant. Fetiţa mea nu s-a dat în vânt după ea, însă mie, culmea (sunt dificilă când vine vorba de tartinabile), mi-a plăcut foarte mult. Am servit-o pe crackerşi cu castane şi pe rondele de orez expandat.
Alte reţete tartinabile:
Pastă tartinabilă cu sfeclă coaptă şi brânză de capră
Pastă tartinabilă cu roşii şi migdale
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.