Bruschete cu mamaliga

 

Nu ştiu voi, dar eu niciodată nu reuşesc să fac cantitatea ideală de mămăligă. Ori fac prea puţină, ori prea multă. Mi-a rămas nişte mămăligă de ieri de la cină şi am căutat o modalitate prin care să o reciclez. Ştiţi deja că nu îmi place să arunc mâncarea.

 

Ingrediente: 

 • mămăligă
 • 1 căţel mic de usturoi
 • 3 măsline verzi
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 8-10 frunze de busuioc
 • mozzarella
 • roşii

Mod de preparare: 

 1. Din busuioc, măsline, usturoi şi ulei de măsline am pregătit un fel de pesto. Îi spun un fel de pesto pentru că nu conţine ingredientele unui pesto tradiţional. Ingredientele menţionate le-am mixat până au fost mărunţite bine. Ideal ar fi fost să iasă o pastă, însă cantitatea e prea puţină încât să devină fină.
 2. Mămăliga am întins-o într-o foaie de 1-2cm. Puteţi folosi un sucitor ori, pur şi simplu, o puteţi aplatiza cu mâna cu ajutorul unei folii alimentare. Eu am optat pentru a doua variantă. Apoi, cu ajutorul unui cerc (puteţi folosi un pahar mic) am decupat-o. Bucăţile rămase le-am unit, le-am întins din nou şi le-am decupat şi pe ele.
 3. Am încins cuptorul la 180 de grade Celsius, am pus formele decupate din mămăligă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le-am dat în cuptor până s-a fomat o crustă fină deasupra lor. Le puteţi lăsa până se rumenesc. Personal, mi se pare că se usucă mult prea tare.
 4. Când am scos formele din mămăligă din cuptor, le-am uns cu sosul de busuioc, le-am garnisit cu mozzarella dată prin răzătoare şi cu felii de roşii cherry.

 

Antonia nu s-a împrietenit încă cu roşiile aşa că le-a servit cu doar cu sos şi mozzarella. Mămăliga este în topul preferinţelor copilului :).

 

Alte reţete asemănătoare:

Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella

Crostini cu ce vreţi voi (cele cu somon afumat nu sunt recomandate copiilor)

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *