Luni, 7 august

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.

Gustare: Banană + un smoothie (inevitabil atunci când mergem la cumpărături).

Cină: Pâine integrală cu brânză proaspătă (fromage frais) şi roşii. 

 

Marţi, 8 august

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu guacamole cu ardei copt.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, morcov, ceapă, ulei de măsline, pătrunjel verde şi oregano.

Gustare: Afine. A făcut o nouă pasiune pentru ele. 🙂

CinăSupă cremă de porumb.

 

 

 

Miercuri, 9 august

 

Mic dejun: Fulgi de porumb în lapte de cocos cu orez + Pancakes cu banane (fără făină). Fetiţa mea cere de mâncare în primele 10 minute după ce deschide ochii. Nu ştiam că apuc să fac şi o clătită până ă-mi ceară ceva insistent de mâncare. 🙂 Această nouă reţetă de pancakes este foarte simplă şi gustoasă. Merită să o încercaţi!

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de morcovi + ruladă de peşte cu sos de roşii + sfeclă, broccoli şi orez cu şofran (meniul de la creşă).

Gustare: Afine şi struguri.

Cină: Supă cremă de porumb.

 

 

 

Joi, 10 august

 

Mic dejun: Pancakes cu banane (fără făină).

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de ardei + pui cu sos brun + castraveţi, praz şi paste (meniul de la creşă).

Gustare: Prune şi afine.

Cină: Paste cu sos de sfeclă coaptă. N-am observat că a avut paste şi la prânz, iar seara i-am pregătit o nouă reţete de paste. Ştiţi câtă fericire încape în glasul unui copil care spune: „Mami, pate ioz!” (Mami, paste roz!)?

 

Vineri, 11 august

 

Mic dejun: Pâine integrală cu brânză proaspătă (fromage frais) şi roşii.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de cardon + ouă Florentine cu cartofi şi salată (meniul de la creşă).

Gustare: Afine şi prune.

Cină: Paste cu sos de sfeclă coaptă

 

Sâmbătă, 12 august

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană şi scorţişoară.

Prânz: Peşte cu cartof dulce şi ierburi de Provence în papiotă.

Gustare: Struguri.

Cină: Bastonașe de dovlecei cu sos de iaurt cu usturoi. 

 

 

 

Duminică, 13 august

 

Mic dejun: Frigănele la cuptor cu unt de arahide şi banană. Patru felii de pâine toast le-am tăiat în 4 şi le-am dat prin următorul amestec: 2 ouă + puţin lapte vegetal + o banană făcută piure + 2 linguriţe de unt de arahide. Le-am aşezat într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până s-au rumenit uşor.

PrânzChiftele de pui cu legume (reţeta Cosminei) cu garnitură de cartof dulce şi dovlecel la abur cu ulei de măsline şi busuioc.

Gustare: Struguri.

Cină: Chec cu spanac şi feta

Astăzi a fost meniu de servit în deplasare. 🙂

 

 

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

Meniu pentru copii şi părinţi (18)

Meniu pentru copii şi părinţi (19)

Meniu pentru copii şi părinţi (20)

Meniu pentru copii şi părinţi (21)

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *