Clafoutis de legume cu lapte vegetal

 

 

Ingrediente: 

  • un bol de legume gătite. Eu am avut 270g de conopidă, broccoli, dovlecel, morcov şi ceapă verde.
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă de muştar
  • 200ml lapte de caju (sau orice alt lapte vegetal care nu este dulce)
  • 50g făină de ovăz (am folosit fulgi de ovăz râşniţi)
  • 1 linguriţă de busuioc
  • 1 linguriţă de pătrunjel verde
  • un praf de sare

Opţional: ierburi aromatice, parmezan, puteţi presăra seminţe deasupra.

 

Mod de preparare: 

  1. Ouăle le-am bătut în mixer cu praful de sare până şi-au dublat volumul.
  2. Am adăugat treptat muştarul, laptele, făina de ovăz, busuiocul şi pătrunjelul şi le-am mixat până am obţinut o compoziţie omogenă.
  3. Am adăugat legumele.
  4. Am uns o tavă din ceramică cu unt şi am tapetat-o cu pesmet. Am turnat compoziţia şi deasupra am presărat seminţe de cânepa.
  5. Am dat compoziţia în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.

Este o reţetă ideală de servit la cină sau ca aperitiv. V-o recomand cu drag!

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *