Am adunat în acest articol ultimele idei pentru mese festive. Găsiți deja pe blog propunerile mele de rețete pentru felul principal, ideile de preparate dulci și aperitivele simple care își pot găsi locul pe masa voastră de sărbătoare.

Astăzi le-a venit rândul fursecurilor și biscuiților, îndrăgiți atât de cei mari, cât și de cei mici. Rețetele din anii trecuți le găsiți mai jos:

Dacă pe Moș Crăciun îl așteptați cu lapte și biscuiți, sigur găsiți aici niște rețete care merită încercate. Nu de alta, dar poate Moșului i-ar plăcea să-și mai diversifice gusturile. 🙂

Biscuiți și fursecuri pentru mese festive

Fursecuri cu miere

Mi-au rămas 2 albuşuri de la cornuleţele cu magiun şi căutam să le includ într-o reţetă de fursecuri. Am făcut nişte fursecuri cu miere a căror aluat este asemănător cu cel al limbilor de pisică, însă nu am adăugat zahăr, ci miere şi nu le-am dat o formă lunguiaţă, ci rotundă. Este o reţetă foarte simplă şi rapid de făcut, fix de ceea ce avem nevoie în această perioadă.

Biscuiți cu cocos (fără zahăr și fără lactate)

Biscuiți crocanți

Ne-au plăcut atât de mult acești biscuiți încât, la câteva zile distanță de la prima încercare, am repetat rețeta. Și a doua oară s-au terminat foarte repede, atât de repede încât doar un biscuite a mai ajuns să fie pozat.

Biscuiți în 2 culori

Fursecuri cu ovăz și ciocolată

Rețeta asta o puteți încadra la categoria „bunătăți (musai) de încercat” sau la categoria „pentru plăcerea copilului (și a părinților)”. Cum vreți voi. Cert este că a avut succes în rândul tuturor, de la copil până la tătic. Sau cred că era mai înțelept să spun că alor mei le-au plăcut mult fursecurile, că pe mine mă știți că nu-s foarte pretențioasă. 🙂

Fursecuri cu cocos, portocală și ricotta

Inspirația pentru această rețetă vine de la Adela Moldovan. Vă las aici profilul ei de Instagram. Găsiți la ea o rețetă de fursecuri cu ricotta absolut delicioasă. Am încercat-o și eu și ne-a plăcut mult, de la mic la mare, dar am simțit că aș putea să o adaptez. Bine, eu sunt omul căruia îi este tare greu să urmeze o rețetă cap-coadă. Așadar, am reinterpretat rețeta ei, am modificat unele cantități și i-am adăugat cocos și portocală, 2 ingrediente care cred că se împacă tare bine.

Pe lângă rețetele pe care le găsiți la mine pe blog, am mai selectat câteva ale unor doamne care mă inspiră.

De la Alina, blogger pe Mamamag

Biscuiți împletiți din turtă dulce

De la Adnia, blogger pe Rețetele mele dragi

15 rețete de fursecuri și biscuiți pentru Crăciun

De la Nico, blogger pe Foodieopedia

Biscuiți cu ciocolată și nucă

Biscuiți pufoși cu lămâie

De la Corina Ureche vă aduc 2 variante de biscuiți sărați

Biscuiți cu parmezan și brânză de burduf 

Biscuiți parmezan, boia și bresaola

Așadar, care dintre rețete v-a făcut cu ochiul? 🙂

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *