Pe pagina de Facebook a blogului, am făcut o postare despre risipa alimentară, cum încerc să o combat și cum putem refolosi anumite preparate și ingrediente. Acolo, dintr-o vorbă într-alta, de la o cititoare, am primit o rețetă de biscuiți cu cocos. Avea în compoziție o banană coaptă bine, genul acela de fruct pe care nu-l mai vrea mai nimeni.
Mi-am dorit să încerc rețeta cât mai repede, dar în varianta adaptată. A fost dulcele cu care am așteptat-o acasă pe Antonia. Nu îi ofer dulciuri în fiecare zi, dar avem și zile mai speciale, în care o aștept cu ceva bun atunci când vine de la grădiniță. 🙂
Nu sunt cei mai aspectuoși biscuiți pe care i-am făcut, dar vă asigur că sunt delicioși. Mai mult decât atât, se fac foarte repede și nici nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.
Ingrediente:
- 1 ou
- 2 banane (230g – cântărite fără coajă)
- 50g făină integrală
- 40g făină de cocos
- 30g fulgi de cocos
- 1 lingură zahăr de cocos (opțional)
- unt de cocos pentru modelarea biscuiților
Mod de preparare:
Pasul 1
Într-un blender, am pus oul și bananele. Le-am mixat până am obținut o compoziție omogenă.
Pasul 2
Separat, am amestecat ingredientele uscate: făina integrală, făina de cocos, fulgii de cocos și zahărul de cocos. Eu am ales să pun zahăr de cocos, pentru că îmi place aroma pe care o are. Dacă nu îl aveți prin casă, îl puteți omite. Bananele ar trebui să îndulcească suficient biscuiții.
Pasul 3
Ingredientele lichide le-am turnat peste cele uscate și am amestecat cu o lingură până când am obținut o compoziție omogenă.
Pasul 4
Compoziția se poate modela cu mâna. Așadar, mi-am uns mâinile cu unt de cocos și am modelat biscuiții. Am folosit cam 1/2 lingură de compoziție pentru un biscuite. I-am dat o formă sferică pe care, apoi, am aplatizat-o.
Biscuiții i-am așezat într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. I-am copt la 170° Celsius, timp de 20 de minute. Mi-au ieșit 16 biscuiți ușor chewy, delicioși și aromați. Eu nu m-am putut abține și am mâncat vreo 3 călduți, proaspăt scoși din cuptor. Sper să vă placă și vouă. 🙂
Alte rețete de biscuiți:
- Biscuiţi şi fursecuri pentru mese festive (2019)
- Biscuiţi cu fulgi de ovăz şi unt de arahide (fără zahăr)
- Biscuiţi cu ovăz şi migdale
- Fursecuri cu miere
- Fursecuri cu nuci (fără zahăr)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.