Pe ultima sută de metri înaintea Crăciunului, vreau să vă arăt ce felicitări am făcut în weekend. Cu ocazia asta, declar închis sezonul creațiilor de Crăciun. 🙂 Nu știu dacă timpul vă permite să mai realizați felicitări, dar poate vă salvați ideile pentru anul viitor. Nu uitați de cele pe care vi le-am propus anul trecut, alte 6 modele de felicitări pe care le puteți realiza împreună cu cei mici. 

Nu este nevoie să vă lansați în confecționarea unor felicitări complicate. Pinterest poate fi o altă sursă de inspirație. Găsiți acolo o mulțime de idei simple, cu materiale la îndemâna oricui. Eu vreau să cred că oamenii dragi vor aprecia mai mult o felicitare simplă, făcută de mâna noastră decât una cumpărată din comerț.

Premiera din acest an o reprezintă implicarea soțului. S-a așezat la masă și a meșterit împreună cu noi. Țin musai să menționez că nu l-a amenințat, terorizat și torturat nimeni. :)) Inițiativa a fost a lui 100%. Ba mai mult, mi-a spus că și-ar fi dat mai mult interesul dacă știa de la bun început că urmează să dăruim felicitările. Pentru următoarele creații, știm că avem un ajutor de nădejde. 🙂

 

Materialele pe care le-am folosit: 

  • hârtie cartonată
  • abțibilduri
  • sârmă plușată
  • pom pom-uri
  • hârtie gumată autoadezivă (sclipicioasă)
  • lipici

Toate materialele le găsiți în papetării și/sau în magazine de tip Art & Hobby. De asemenea, materialele sunt disponibile și online. Noi am cumpărat doar pom pom-urile mici, roșii și verzi, pentru că ni se epuizase stocul. Restul materialelor le aveam din anii trecuți. Avem vreo 3 cutii cu materiale pentru activități creative. V-am zis că la noi în casă e serioasă treaba cu creațiile de tot felul. 🙂

Puteți cumpăra coli de hârtie cartonată pe care să le tăiați la dimensiunea dorită. Noi am avut un kit pentru confecționat felicitări, cu plicuri incluse. Abțibildurile, sârma plușată și hârtia gumată le aveam din anii trecuți (și mai avem sigur și pentru anul viitor). Noi am folosit un lipici silicon transparent, potrivit pentru mai multe tipuri de materiale, polistiren, plastic, lemn, carton, ceramică.

 

Felicitarea 1 – brăduți sclipicioși 

Pentru această felicitare am folosit hârtie gumată sclipicioasă și abțibilduri. Brăduții i-am desenat pe hârtie gumată autoadezivă, i-am decupat și i-am lipit pe felicitare. 

 

Felicitarea 2 – brăduț din pom pom-uri

Am desenat conturul brăduțului pe felicitare, i-am colorat trunchiul și am lipit, pe contur, pom pom-uri în diferite nuanțe de verde. Am folosit și câteva abțibilduri, unul pentru steaua din vârful bradului și vreo 2-3 sub formă de fulgi de nea. 

 

Felicitarea 3 – brăduț din pom pom-uri și sârmă plușată

Cu ajutorul sârmei plușate am făcut conturul bradului, iar globurile sunt reprezentate de pom pom-urile roșii. Și acest brăduț a primit o stea, dar și niște fulgi mari. 

 

 

Felicitarea 4 – căciula Moșului

Din pom pom-uri albe și roșii am redat pe cea de-a 4-a felicitare căciula Moșului. Pe lângă căciulă, am lipit decorațiuni de Crăciun, globuri și steluțe. 

 

 

Simple, dar simpatice felicitările noastre, zic eu. 🙂 Ne-a făcut mare plăcere să le realizăm și cred că, înaintea rezultatului final, acesta este cel mai important lucru: drumul parcurs până la el. 

Sper că v-am dat câteva idei de pus în aplicare cu cei mici. 🙂

 

 

 

Decorațiunile de Crăciun pe care le-am făcut anul acesta

Coronițele

Aranjamente de masă

Ghirlanda

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *